Ajattelen – Koska voin!

Ajattelen – Koska voin! on ensimmäinen Turussa järjestettävä 13–19 -vuotiaille suunnattu filosofiatapahtuma. Lauantaina 22.4.2017 klo  12-18 Turun keskustassa nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16) järjestetään uudenlainen nuorista kumpuava tapahtuma, missä nuoria ei patisteta mihinkään yhteiskuntapoliittisiin talouselämän ratkaisuihin tai pyritä väkisin viihdyttämään julkkisten tai ilmaisen sokerin voimin. Ajattelen – Koska voin! on nuorten tapahtuma, jossa on tilaa nuorelle ja hänen ajatuksilleen. Tavoitteena on tapahtuma, jossa nuoret ovat ideoineet ajatuksia ruokkivaa ohjelmaa vertaisilleen hauskuutta unohtamatta.

Jotkut pitävät filosofiaa tarpeettomana vanhentuneiden käsitteiden pyörittelynä, joka ei johda mihinkään konkreettiseen ja hyödylliseen. Filosofia on jokaiselle tasapuolisesti kuuluvan ajattelemisen kyvyn arvostamista. Koko ajatuksemme ihmisen itseymmärryksen perustana olevasta sivistyksestä ja kaikesta siihen liittyvästä hyvästä perustuu filosofiaan. Filosofia on jokaisen oikeus ajatella itseään ja maailmaa koskevia asioita itsenäisesti ja yhdessä kanssa-ajattelijoiden näkökulmien rikastamana. Filosofiaa on kaikkialla ja se kuuluu jokaiselle. Tämä on voimaannuttava viesti, jota halutaan Ajattelen – Koska voin! -tapahtuman kautta  välittää nuorille.

Tapahtumaa koordinoi Ajattelen – koska voin! -työryhmä. Työryhmä koostuu turkulaisen Kulttuuriosuuskunta Karisman jäsenistöstä ja Totuus ja tolkku -kollektiivista, johon kuuluu Turun pääkirjastolla vuodesta 2011 kokoontuneen kaikille avoimen filosofian keskustelukerhon filosofeja, filosofian harrastajia sekä nuoria. Taustalla on myös Sfääri, joka on perusteilla oleva yhdistys, jonka toiminnan tarkoitus on edistää filosofiaa, asioiden pohtimista ja ajattelun kulttuuria.

Lisätietoja: www.facebook.com/ajattelenkoskavoin, Instagram: @ajattelenkoskavoin Snapchat: ajattelenkoska
Yhteydenotot: Tuomas Tiainen kestoteko@gmail.com +358 040 5479402

Julkaistu: 07.04.2017