Alueelliset perhekeskuspäivät – millaista perhekeskusta rakennamme yhdessä?  

Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima Perheet keskiöön! -hanke järjestää touko-kesäkuussa viisi alueellista perhekeskuspäivää. Päivien suunnitteluun ovat osallistuneet Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kirkkohallitus.  Päivien aikana kuullaan, miltä perhekeskuskehittäminen alueella näyttää, ja herätellään keskustelua siitä, millaista alueellista perhekeskusta haluamme yhdessä rakentaa: mitkä ovat seuraavat askeleet yhteisen työn rakentamiseksi? Millainen on unelmien perhekeskus?

Perhekeskuspäivien ohjelma on runsas ja monipuolinen.  Luomme päivien alkuun tiiviin katsauksen kansalliseen perhekeskuskehittämiseen ja sähköiseen perhekeskukseen. Puheenvuoroja esittävät mm. THL:n erikoissuunnittelija Päivi Varonen ja johtava asiantuntija Arja Hastrup, jotka ovat mukana kehittämässä kansallista perhekeskustoimintaa. Mukana on myös DigiFinlandin projektipäällikkö Hanna Manelius, joka kertoo sähköisestä perhekeskuksesta ja sen kehittämisestä.

Päivien päähuomio on kuitenkin alueellisessa perhekeskustyössä – kuulemme mielenkiintoisia puheenvuoroja, joissa ääneen pääsevät niin maakuntien perhekeskuskehittäjät kuin järjestöt ja seurakunnan toimijat.  Mukana ovat luonnollisesti myös Perheet keskiöön! -hankkeen tiimi vahvistettuna alueellisella järjestöagentilla!

Tilaisuudet järjestetään webinaareina.  Perhekeskuspäivien tarkempi ohjelma täsmentyy myöhemmin.

Varaa päivä kalenteristasi ja ilmoittaudu mukaan kuulemaan oman alueesi perhekeskuskehittämisestä!

Löydät lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet alueellisiin perhekeskuspäiviin alla olevista linkeistä:

Muiden alueiden perhekeskuspäivät:

 

Julkaistu: 14.04.2021