Joulun aikaan apua ja tukea tarjolla

Joulu tuo mukanaan monille rauhaa ja yhdessäoloa. Joulu voi tuoda mukanaan myös yksinäisyyttä ja muita ongelmia. Apua on saatavilla myös jouluna seuraavilta lastensuojelujärjestöiltä:

 

 • Sekasin-chat 10-29 -vuotiaille nuorille www.sekasin247.fi
  Chatissa on mahdollista keskustella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta: omasta olostaan, mielenterveyden pulmista, vaikeista tapahtumista elämässä, avun hakemisesta.
 • Netarin Joulumanteli www.netari.fi/Pelastakaa Lasten JouluManteli tarjoaa jouluaattona 24.12. lämminhenkisen keskustelupaikan usealla eri alustalla. Tarjolla on myös mahdollisuus jutella kahden kesken luotettavan aikuisen kanssa.
 • Valtakunnallinen kriisipuhelin 09 25 25 0111 arkisin klo 09-07, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15-07.
  Valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. Kriisipuhelin-keskustelun tavoitteena on helpottaa henkistä hätää sekä ehkäistä itsemurhia. Päivystäjä auttaa soittajaa pohtimaan keinoja tilanteen helpottamiseksi, omien voimavarojen löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.
 • MLL:n lasten ja nuorten puhelin 116 111 Lasten ja nuorten puhelin päivystää 23.12.–1.1. sekä 6.1. kello 14–17 + normaalit aukioloajat. www.nuortennetti.fi
  Kaikenlaiset asiat, fiilikset ja tapahtumat kannattaa jakaa. Joko ihan läheisille ihmisille tai sitten hiukan kauempana olevalle. Puhuminen tai kirjoittaminen helpottaa oloa. MLL:n Lasten ja nuorten puhelin ja netti ovat juuri sitä varten. Puheluihin, kirjeisiin ja chat-keskusteluihin vastaavat vaitiolovelvolliset, vapaaehtoiset aikuiset, joilla on aikaa kuunnella. Voit ottaa nimettömästi yhteyttä vuoden jokaisena päivänä missä tahansa asiassa.
 • Nuorten Turvatalo, SPR 02 253 9667 Turun nuorten turvatalo on auki kaikkina joulun pyhinä ympäri vuorokauden. https://www.instagram.com/nuortenturvatalo_turku/
  Nuorten Turvatalosta voi kysyä mistä tahansa nuoruuteen tai vanhemmuuteen liittyvästä asiasta. Nuoria autetaan arjen jokapäiväisistä tilanteista elämän kriiseihin.
 • Turun ensi- ja turvakoti, Turun turvakoti 02-5134100 / 24h, Turvakoti on auki ympäri vuorokauden yli joulun ja uuden vuoden pyhien. Myös Nollalinjan auttava puhelin vastaa mihin kellonaikaan tahansa vuoden jokaisena päivänä.

 

Julkaistu: 20.12.2019