Care Day – sijaishuollon juhlapäivä 21.2.2020

Skotlannista vuonna 2015 lähtenyt Care Day juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria nostaen esiin heidän ääntään ja oikeuksiaan. Juhlapäivää vietetään Suomessa ensimmäistä kertaa helmikuun kolmantena perjantaina.

Sijaishuollon juhlapäivän visiona on, että jokainen lapsi sijaishuollossa kokee olevansa arvostettu ja rakastettu ja näkee maailman täynnä mahdollisuuksia. Tavoitteena on tehdä sijaishuollossa asuvia ja asuneita sekä heistä välittäviä ihmisiä näkyväksi, nostaa esiin sijaishuollon hyviä asioita ja lisätä ymmärrystä. Juhlapäivä yhdistää sijaishuoltoon liittyviä henkilöitä keskustelemaan ja jakamaan tietoa sijaishuollosta.

Juhlapäivänä tapahtuu

Varsinais-Suomessa päivää on järjestämässä 12 eri toimijaa. Päivän aikana järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja yhteistä tekemistä yksittäisissä lastenkodeissa tai sijaisperheissä. Lisäksi teemaa tuodaan esiin sosiaalisessa mediassa. Turussa lastensuojelun parissa työskenteleviä ammattilaisia jalkautuu Hansa-kortteliin jakamaan Care Day -ilmapalloja ja kertomaan työstään ja sijaishuollosta.

Juhlapäivään voi osallistua sosiaalisessa mediassa seuraten ja keskustellen aihetunnisteilla #CareDay20 ja #sijaishuollonjuhlapäivä ja Facebookin Care Day-tapahtumassa.

Suomen Care Day -verkostoa koordinoi lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuu ry, ja lisää tietoa löytyy heidän verkkosivuiltaan.

 

Julkaistu: 06.02.2020