Heidi on “Perhetalo Heidekenin äiti”

Kuka on Heidi?
Olen 39-vuotias kolmen lapsen äiti. Asun Liedossa ja olen koulutukseltani restonomi. Olen suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon palveluliiketoiminnasta sekä täydennyskoulutuksia henkilöstö- ja taloushallinnosta.

Mitä teet VSLJ:ssä?
Olen toiminut järjestösihteerinä lokakuusta 2017 alkaen ja minulla on laaja tehtäväkenttä. Minuun voi olla yhteydessä esimerkiksi jäsenpalveluihin liittyen, minkä lisäksi huolehdin Perhetalo Heidekenin ylläpidosta, kokoustiloista ja vuokra-asioista sekä taloushallinnosta.

Mitä olet tehnyt ennen uraasi VSLJ:ssä?
Olen toiminut henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävissä sekä tehnyt esimiestyötä matkailu- ja ravitsemisalalla. Olen ollut muun muassa palkka-asiantuntijana, HR-koordinaattorina, vuoropäällikkönä hotellissa sekä matkailu- ja tilauspalvelupäällikkönä perheyrityksessämme Zoolandiassa. Lisäksi olen jo monta vuotta tehnyt harrastuksenani työtä lasten, nuorten ja lapsiperheiden eteen. Olikin unelmien täyttymys, kun sain rakkaasta harrastuksesta myös työn itselleni!

Mikä on parasta työssäsi?
Parasta ovat ihmiset sekä Perhetalo Heideken, josta on tullut minulle tärkeä. Olen rakastunut tähän taloon! Se näkyy myös työskentelyssäni, sillä minua on luonnehdittu talon äidiksi. Hienoa, että on olemassa paikka, missä ihmiset voivat aidosti kohdata. Kaikki, joita olen jäsenjärjestöistä ja talossa tavannut, ovat olleet mukavia ja auttavaisia. Minut on otettu hienolla tavalla vastaan.

Sykähdyttävin tai mieleenpainuvin hetki urasi aikana VSLJ:ssä?
Erityisesti ihmisten kertomukset, tarina ja muistot Heidekenistä ovat koskettaneet. Myös se, miten hienoa työtä nämä järjestöt tekevät. Vaikka olen aiemminkin tiennyt, millaista työtä kolmannella sektorilla tehdään, on vielä vaikuttavampaa nähdä se työ läheltä. Ihmiset työskentelevät uskomattomalla omistautumisella ja vapaaehtoisia on valtava määrä. Arvostan joka päivä enemmän ja enemmän sitä, mitä kaikella täällä saadaan aikaiseksi. Yksi silmiä avaava kokemus oli myös Heidekenin aamukahvit, missä Operaatio Ruokakassi ry:n teemana oli lapsiperheköyhyys. Olen tiennyt heidän toiminnastaan aiemminkin, mutta nyt pääsin aiheeseen syvemmälle. Heidän toimintansa herättää minussa kunnioitusta.

Mitä puuhaat vapaa-ajallasi?
Vapaa-ajastani iso osa kuluu kuntapolitiikan parissa, valtuustossa, varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnassa sekä luottamustehtävissä. Muuten vapaa-aika kuluu perheen kanssa puuhatessa ja koiran kanssa lenkkeillessä. Erityisen ihania ovat luontoretket perheen kanssa esimerkiksi Savojärven maisemissa.

Millä kolmella sanoilla muut sinua kuvaisivat?
iloinen, tasapainottava ja tunteellinen

Mikä on salainen taitosi?
Leipominen! Olen kokeillut monenlaisia juttuja ja esimerkiksi lasten syntymäpäiville on ihanaa leipoa. Olen hyvä pelastamaan tilanteen silloin, kun jokin vaihe menee hiukan pieleen ja pitää soveltaa lennosta. Erityisesti marjoista ja suklaasta pyöräytän juustokakkuja.

Mitä odotat vuodelta 2018?
Odotan, että vuodesta 2018 tulee hyvä vuosi. Se saisi olla edeltäjäänsä tasapainoisempi ja haluan keskittyä itselleni tärkeisiin asioihin.

Mitä tulee ensimmäisenä mieleesi sanoista:
Lapsuus: onnellinen
Digi: digisukupolvi
Kevät: lempi vuodenaika, leskenlehti
Perhe: tärkein
Kansalaisyhteiskunta: hyvä asia
Kohtaaminen: ihmiset
Työ: tärkeä
Intohimo: vaikuttaminen
Tulevaisuus: valoisa
Unelma: onnellisuus

Julkaistu: 28.02.2018