Hope auttaa vähävaraisia lapsia Hakakadulla

Hope ­­– Yhdessä & Yhteisesti ry:n Turun paikallisyhdistys on muuttanut lokakuussa Voimakadulta Hakakatu 7-9:ään. Aiemmat tilat sijaitsivat kahdessa rakennuksessa, ja lisäksi sisäilmaongelmat aiheuttivat vaikeuksia. ”Uudet tilat ovat yhtenäiset, mikä helpottaa käytännön toimintaa”, iloitsee vapaaehtoisena toimiva Tarja Raita, kun VSLJ vieraili uusien toimitilojen avajaisissa.

Lähinnä vapaaehtoisvoimin pyörivä toiminta alkoi Helsingissä kymmenisen vuotta sitten, kun joukko äitejä alkoi koota tuttaviltaan käytettyjä vaatteita tarvitseville lapsille. Nykyisin Hopen toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi järjestöksi, jolla on paikallisyhdistyksiä parillakymmenellä paikkakunnalla. Vaatelahjoitusten lisäksi vähävaraiset lapset saavat nykyään myös muita tavaroita sekä tukea mm. harrastuskustannuksiin ja elämyksiin loma-aikoina. On tärkeää, että jokaisella lapsella olisi jotakin mukavaa kerrottavaa, kun esimerkiksi lomien jälkeen on aika palata kouluun. Erilaisin kampanjoin hankitaan myös muun muassa reppuja koululaisille alkusyksyisin ja polkupyöriä keväisin.

Hopen toiminta ja asiakasmäärät kasvavat vauhdilla. Asiakasmäärä kasvaa noin 20 % vuosittain, joskin noin 40 % kuitenkin vaihtuu, eli tilanteet myös kohentuvat monilla perheillä. Lahjoituksia saadaan hyvin, ja Turun seudulla kiitettävän moni toimija on lähtenyt yhteistyöhön mukaan. Yhtenä paikallisena toimintamuotona on yhteistyö kouluruokailua Turussa hoitavan Arkean kanssa. Noin kaksi perhettä koulua kohden voi hakea ylijäämäruokaa koululta aina koulun lounasajan jälkeen.

Lahjoittamisesta tai erilaisista yhteistyömuodoista kiinnostuneet kuten myös asiakasohjauksen merkeissä yhteyttä voi ottaa Hopen Turun yhdistykseen sähköpostitse turku@hopeyhdistys.fi tai soittamalla 044 788 0815.

Julkaistu: 26.10.2020