Tapahtumat ja uutiset

Tulevat tapahtumat:

10.10. klo 17:30-20 Vakka-Suomen seudun sote-järjestöjen seutukunnallinen tapaaminen, Uusikaupunki
Sote- ja maakuntauudistus pohdituttaa: Miten uudistus meihin vaikuttaa? Mihin uudistus velvoittaa järjestöjä ja mitä mahdollisuuksia se tuo? Moni asia on edelleen päätöksiä vailla ja kysymyksiä on enemmän kuin valmiita vastauksia. On tärkeää, että järjestöt ovat nyt aktiivisesti mukana vaikuttamassa niissä paikoissa, missä kehittämistyötä tehdään.
Tule kuulemaan järjestötoiminnan ajankohtaiset viestit ja tulevaisuuden näkymät. Mietitään yhdessä, miten niihin vastataan ja millaista tietoa, koulutusta ja tukea yhdistykset tarvitsevat toimintakulttuurin muutoksessa.
Tapaaminen järjestetään Virastotalo Mörnessä (Välskärintie 2 C) yhdessä Fingerroosin säätiön kanssa.
Ilmoittaudu tapahtumaan 25.9.2018 mennessä täältä

 

24.10. klo 10-13 Työikäisten ja ikäihmisten kohderyhmien järjestömessut TYKS:ssä, Turku

JärjestöSotehanke 113:n ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yhteistyö jatkuu syksyn järjestöpäivällä. Viime keväänä vastaava tilaisuus järjestettiin lasten, nuorten ja lapsiperheiden kohderyhmän järjestöedustajille.
Sairaanhoitopiirin henkilökunta on kutsuttu osastoilta 24.10. klo 10-13 välisenä aikana Johan Haartaman salin aulaan keskustelemaan ja tutustumaan järjestöjen toimintaan sekä hakemaan esitteitä ja vinkkejä potilastyöhön.
Huom! Ilmoittautuminen näytteilleasettajaksi on täyttynyt. Mikäli haluat jonottaa mahdollisia peruutuspaikkoja, ota yhteyttä marjut.aalto@muistiturku.fi

 

25.10. Järjestöt vaikuttajina hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Varsinais-Suomen maakunnassa.
Lue lisää.

30.10. klo 12.3015.30 Yhdessä ääni kuuluviin -tilaisuus.
Tilaisuus järjestetään Lounatuulet Yhteisötalon Pihlajasalissa, Läntinen Pitkäkatu 33, Turku. Tilaisuus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan järjestöille sekä muille terveyttä ja hyvinvointia edistäville järjestöille. Lue tarkempi ohjelma oheisesta liitteestä. Sitovat ilmoittautumiset tästä linkistä 23.10. mennessä. Klikkaa itsesi mukaan Facebookissa!


29.11. Ikäihmisten järjestöjen keskustelutilaisuus

Järjestetään yhteistyössä Varsinais-Suomen valmisteluorganisaation suunnittelijalääkäri (geriatria ja kuntoutus) Taru Faleniuksen kanssa. Kutsu tarkempine tietoineen lähiaikoina. Lisätietoja: Marjut Aalto, marjut.aalto@muistiturku.fi


3.12. klo 12-16 Mielenterveys- ja päihdejärjestöjen yhteinen tilaisuus, Turku

Paikkana Lounatuulet Yhteisötalo. Kutsu ilmoittautumislinkkeineen tulossa lähempänä ajankohtaa. Lisätietoja: Päivi Rouvali, paivi.rouvali@tukenasi.fi

 

Uutiset

Intressityöryhmän ja hyte-työryhmän kuulumisia

Lue lisää

Kunta-järjestöyhteistyön kartoitus

Varsinais-Suomen kuntien järjestöyhteistyön yleistä kartoitusta tehtiin hankkeessamme keväällä 2018. Kartoituksen tavoitteena oli selvittää mm. yhteistyön muotoja, tilojen käyttöä sekä avustuskäytäntöjä. Kartoitusta tehtiin Varsinais-Suomen kaikkien 27 kunnan tilanteesta pääsääntöisesti maalis-toukokuun 2018 aikana. Vastauksia saatiin yhteensä 16 kunnasta.

Lue lisää

Kysely Varsinais-Suomen järjestötoimijoille työllisyyteen liittyvistä asioista

Vates-säätiön KeKo-hanke toteuttaa kyselyn Varsinais-Suomen järjestötoimijoille työllisyyteen liittyvistä asioista. Kyselyssä kartoitetaan Varsinais-Suomen alueella toimivien järjestöjen tuottamia työllisyyspalveluita. Lisäksi kyselyn avulla selvitetään, mitä työllisyyteen liittyviä asioita osatyökykyisten ja vammaisten henkilöiden toimijaverkostossa tällä hetkellä tapahtuu. Tulevien maakunta- ja sotemuutosten lähestyessä on tärkeää koota yhteen järjestöjen tuottamia palveluita myös työllistymisen tuen palveluiden osalta, jotta tämä tärkeä työ tulee näkyväksi valmistellessa muutoksia. Vastaa kyselyyn 14.9. mennessä.

Lue lisää
Vastaa kyselyyn

Osallisuus- ja esteettömyysasiaa

Varsinais-Suomen maakunta- ja sote-valmistelun hyte-työryhmän osallisuuden ja esteettömyyden alatyöryhmä jatkaa kesän jälkeen osallisuus-käsikirjan työstöä työryhmän puheenjohtajan Anri Niskalan johdolla. Kesälomien jälkeen vahvistui hieno uutinen: Turun kaupunki toimii esteettömyysraadin pilottina! Turku haluaa edistää esteettömyyttä perustamalla esteettömyysraadin. Esteettömyysraati on keskustelu- ja kehittämisryhmä, jossa raatilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa yhdessä muiden jäsenten kanssa eri palveluihin sekä ehdottaa ja ideoida uusia palveluja. Haku raatiin 14.9. mennessä.

JärjestöSotehanke 113 on mukana yhteistyössä, sillä hankkeen yksilötason tavoitteena on luoda ja tarjota järjestöjen jäsenistölle ja asiakkaiden edustajille vaikutusmahdollisuuksia asiakkaan äänen vahvistamiseksi. 113:n yhteyshenkilö esteettömyys- ja osallisuusasioissa: Marjut Aalto, marjut.aalto@muistiturku.fi tai 040 5271665.

Lue lisää