Johanna on järjestötyön piinkova ammattilainen

Kuka on Johanna?
Olen kahden kouluikäisen lapsen äiti ja yrittäjän vaimo. Perheeseemme kuuluu myös Muru-koira, joka on välillä ollut piristämässä myös heidekeniläisten arkea Perhetalolla. Koulutukseltani ole kasvatustieteilijä.

Mitä teet VSLJ:ssä?
Toimin järjestömme hallinto ja kehittämispäällikkönä. Aloitin VSLJ:ssä vuonna 2007 ja toimin projektipäällikkönä kahdessa pitkässä hankkeessa. Nykyisessä tehtävässäni olen toiminut jo muutaman vuoden ajan. Työnkuvaani kuuluu monipuolisesti erilaisia hallinnollisia töitä, esimerkiksi henkilöstöhallintoon sekä stea- ja kuntarahoituksiin liittyen. Toimin myös Perhetalo Heidekenin turvallisuuspäällikkönä sekä VSLJ:n työsuojelupäällikkönä. Johdan myös monipuolista kehittämistoimintaa, jota toteutamme yhdessä jäsenjärjestöjemme ja kuntien kanssa. Lisäksi johdan Linkki-toimintaa.

Mitä olet tehnyt ennen VSLJ:tä?
Olen aiemmin ollut töissä jäsenjärjestössämme Ehjä ry:ssä Helsingissä, missä muun muassa koulutin vapaaehtoisia tukihenkilöiksi sekä tein viestinnän ja markkinoinnin tehtäviä. Olen ollut myös kunnalla töissä projekteissa, jotka ovat liittyneet lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseen. Turun yliopistossa olen ollut tutkimusassistenttina kasvatustieteiden laitoksella sekä päiväkodissa eskariopettajana.

Mikä on parasta työssäsi?
Ehdottomasti monipuolisuus ja vaihtelevuus! Saan haastaa itseäni sekä tavata paljon ihmisiä verkostoissa ja tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa. Työn parhaita puolia on myös se, että pystyn laaja-alaisesti seuraamaan lastensuojelun kentän tapahtua. Tämä onkin loistava näköalapaikka, esimerkiksi sote-uudistusta ajatellen.

Sykähdyttävin tai mieleenpainuvin hetki urasi aikana VS Lapsissa?
Hetket, jolloin olemme saaneet uuden avustuspäätöksen ovat työuralla erityisen mieleenpainuvia. Esimerkiksi silloin, kun saimme Linkki-toiminnan vakinaiseksi tai kun olemme saaneet kokonaan uuden hankkeen. On aina hienoa, kun syntyy jotain uutta, pysyvää ja vaikuttavaa, missä on itse saanut olla mukana. Erilailla koskettavia hetkiä ovat ne, kun kuulee perheiden saaneen apua esimerkiksi Linkki-toiminnan kautta.

Mitä puuhaat vapaa-ajallasi?
Lapsemme harrastavat paljon ja olen aktiivisesti mukana näissä harrastuksissa. Toimin esimerkiksi poikamme jääkiekkojoukkueen peleissä kuuluttajana. Eläimet ovat minulle myös rakkaita ja Muru-koiramme lenkkeilyjen lisäksi harrastankin ratsastusta suomenhevosruunalla.

Millä kolmella sanoilla muut sinua kuvaisivat?
Tehokas, pedantti ja luotettava

Mikä on salainen taitosi?
Osaan lypsää!

Mitä odotat vuodelta 2018?
Odotan uusien haasteiden täyttämää, mielenkiintoista vuotta. Erityisesti odotan uuden Järjestöt on the Road -hankkeen käynnistymistä, sillä siinä on niin uudenlainen tapa tehdä töitä. Odotan myös matkustelua ja uusia kohteita.

Mitä tulee ensimmäisenä mieleesi sanoista:
Kevät: valo
Digi: teini
Yhdenvertaisuus: arvo
Perhe: tärkeä
Vaikuttaminen: työtä
Nuoret: tulevaisuus
Työ: antoisa
Intohimo: popcorn
Sote: sekava
Unelma: onnellinen ja tasapainoinen elämä

Julkaistu: 02.03.2018