Kirsi on Linkki-toiminnan konkari

Kuka on Kirsi?
Olen pitkään nuorten ja heidän vanhempiensa kanssa työskennellyt sosionomi. Iloisuus, positiivisuus ja oikeudenmukaisuus näkyvät vahvimmin toiminnassani. Olen asunut Turussa suurimman osan elämästäni, vaikka en paljasjalkainen turkulainen olekaan. Omat lapset ovat jo aikuisia ja muuttaneet omilleen. Nyt on siis paljon sitä ns. omaa aikaa ? !

Mitä teet VSLJ:ssä?
Olen tullut VSLJ:n vuonna 2011 silloin käynnistyneeseen Murkkuneuvola-hankkeeseen koordinaattoriksi ja jatkan edelleen samalla nimikkeellä Linkki-toiminnan saatua Ak avustuksen – kohta talossa siis 7 vuotta. Järjestön toiminnassa olen toki ollut aiemminkin yhteistyökuvioiden kautta mm. Tuexi-hankkeen ohjausryhmän jäsenenä.

Mitä olet tehnyt ennen VSLJ:tä?
Aiemmin työskentelin pitkään SPR Turun Nuorten turvatalolla kriisi- ja perhetyöntekijänä. Punainen Risti oli myös sitä ennen työnantajani, jolloin toimin pakolaisohjaajana turvapaikanhakijoiden vastaanottoasemalla. Opiskelin myös hoitajaksi ennen sosiaalialalle kouluttautumista ja suuntaamista. Tuolloin tulivat tutuiksi mm. kotisairaanhoitohoito ja päivystysvastaanotto.

Mikä on parasta työssäsi?
Eniten nautin työssäni asiakastyöstä.

Sykähdyttävin tai mieleenpainuvin hetki urasi aikana VSLJ:ssä?
Vanhempien ja nuorten yksilötyöstä sekä nuorten ja vanhempien ryhmistä saadut palautteet ovat tärkeintä mitä työstäni saan.

Mitä puuhaat vapaa-ajallasi?
Vapaa-aikaa vietän ystävieni ja perheeni kanssa. Matkalle on lähdettävä vähintään kerran vuodessa. Mökki Taivassalossa on tärkeä aina varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Liikuntaa pyrin myös sisällyttämään vapaa-aikaani. Tällä hetkellä lajeina ovat vesijuoksu sekä kävelylenkit.

Millä kolmella sanoilla muut sinua kuvaisivat?
rento, tunnollinen, helposti lähestyttävä

Mikä on salainen taitosi?
Salainen taitoni on se, että olen taitava ompelemaan. Joskus ompelin paljonkin mm. vaatteita.

Mitä odotat vuodelta 2018?
Vuosi 2018 on jo hyvää vauhtia menossa ja toiveena riittävän hyvä terveys!

Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanoista:
Nuoruus: Mukava tehdä tämän ikäisten kanssa töitä
Kirja: Lomahommia
Intohimo: Fazerin sininen
Kohtaaminen: Niin parasta!
Työ: järjestö
Inhimillisyys: Tärkeä arvo
Perhe: Ihan tärkein asia maailmassa
Sote: Odotellaan ?…
Unelma: Talvet auringossa ja lämmössä

Julkaistu: 05.03.2018