Koulutus maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa toimiville

Maahanmuuttajataustaisten nuorten osallistumisen esteet ja niiden ylittäminen

Miten maahanmuuttajataustaiset nuoret voidaan tavoittaa ja pitää mukana toiminnassa? Mitä pitää tapahtua, että nuoret ovat aidosti mukana yhteisöissä ja yhteiskunnassa?

Aika: 29.10.2019 klo 9-16
Paikka: Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma (Aurakatu 16, Turku)

Ilmoittautuminen koulutukseen on auki jo nyt ja löytyy täältä.

Jokaisella nuorella on oikeus kuulua joukkoon. Maahanmuuttajataustaisten nuorten kohdalla oikeutta rajoittavat esimerkiksi syrjintä, rasismi ja piilevät ennakkoluulot. Nuorisotyö voi olla mukana nuoren tukena ylittämässä mukaan pääsemisen esteitä.

Tule mukaan kehittämään osaamistasi maahanmuuttajataustaisten nuorten osallistumisen tukemisesta sekä nappaamaan mukaasi monimuotoisia menetelmiä osallistumisen esteiden ylittämiseksi! Ohjelmasta saat konkreettisia työkaluja maahanmuuttajataustaisten nuorten oman toimijuuden tukemiseen.

Koulutuspäivä on yhdistelmä luentoja ja työpajatyöskentelyä. Koulutus on tarkoitettu kaikille nuorten kanssa työskenteleville, jotka kohtaavat työssään eri taustaisia, erityisesti lähivuosina Suomeen muuttaneita nuoria. Työskenteletpä kunnallisessa nuorisotyössä, oppilaitoksessa, seurakunnassa tai järjestössä, tämä koulutus sopii juuri sinulle, koulutustaustastasi tai työkokemuksestasi riippumatta.

Koulutus on osa Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin ja lastenoikeusjärjestö Planin yhteistyössä toteuttamaa koulutuskiertuetta, joka toteutuu syksyllä 2019 yhteensä neljässä eri kaupungissa. Mukana koulutuksessa myös Lounais-Suomen aluehallintovirasto.

OHJELMA:
klo 8.30           Kahvit ja ilmoittautuminen työpajoihin
klo 9                Esittäytyminen ja tavoitteet päivälle
Teoriapohjaa muun muassa seuraavista aiheista: yhdenvertaisuus,
syrjintä, osallisuus, monikultuurisuus, kotoutuminen.
klo 11.30         Paikallinen puheenvuoro
klo 12              Lounas (omakustanteinen) ja ilmoittautuminen työpajoihin
klo 13-14         Valinnaiset työpajat: (Työelämätaidot tai tavoittaminen, sitouttaminen ja selkokielisyys)
klo 14-15         Valinnaiset työpajat: (Demokratiakasvatus tai Rasismi)
klo 15.20         Työpajojen purku

klo 16              Koulutus päättyy

Koulutuspäivä on osallistujille maksuton. Koulutus pidetään suomeksi, mutta keskusteluun voi osallistua ja kysymyksiä voi esittää myös englanniksi. Koulutuspäivän aikana on tarjolla aamukahvit, lounas on omakustanteinen. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään kuukautta ennen tapahtumaa.

Vimma on rakennettu esteettömäksi. Liikuntarajoitteiset pääsevät sisään kahta eri kautta: joko talon katutason “ylälaidasta” soittamalla ovikelloa, tai takapihan rampista. Talon jokaiseen kerrokseen pääsee suurella hissillä ja kaikissa kerroksissa on inva-WC.
Katso esite.
Julkaistu: 15.08.2019