Kysy nuorelta -hankkeen webinaarit huhtikuussa

Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry:n Kysy nuorelta -hanke järjestää huhtikuussa kaksi samansisältöistä webinaaria. Webinaarien tavoitteena on, että osallistujat saavat tietoa ja välineitä, miten tunnistaa, kohdata ja tukea työssään nuoria mielenterveys- ja päihdeläheisiä.

Kenelle: Nuorten kanssa toimiville ammattilaisille sekä toisen asteen oppilaitosten henkilökunnalle (opiskeluhuolto, opettajat, koulunuorisotyöntekijät yms.)

Kouluttaja: Kysy nuorelta -hankkeen projektityöntekijä Outi Arvola (tohtorikoulutettava, kasvatustieteen maisteri, sosiaalialan ohjaaja)

Milloin: Ke 7.4. klo 14-16 ja ma 12.4. klo 14-16 (samansisältöiset)

Missä: Zoom-alustalla, linkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä ajankohtaa

Koulutuksen tavoite: Osallistujat saavat tietoa ja välineitä, miten tunnistaa, kohdata ja tukea työssään nuoria mielenterveys- ja päihdeläheisiä.

Koulutuksen sisältöteemat:

  • Mitä toisen asteen oppilaitosten nuorille kuuluu, kenestä he kantavat huolta?
  • Miten toisen asteen oppilaitosten opiskeluhuolto kokee tunnistavansa ja tukevansa nuoria mielenterveys- ja päihdeläheisiä?
  • Miten V-S FinFamin yksilö- ja ryhmätuen piirissä olleet nuoret mielenterveys- ja päihdeläheiset ovat ohjautuneet tuen piiriin ja miten palvelut tulisi heidän mielestään järjestää?

Esittelyssä hankkeessa tuotetut nuoren hoivaajan tunnusmerkistö ja huolikortit. Näytössä myös Näe näkymätön -lyhytdokumenttivideo nuoren mielenterveysläheisen elämästä ja kokemuksista.

Ilmoittaudu Kysy nuorelta -hankkeen webinaariin tästä.

Lisätietoja: outi.arvola@vsfinfami.fi sekä Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFami ry:n Kysy nuorelta -verkkosivuilta.

Julkaistu: 22.03.2021