#MullaOnAsiaa

Postauksia huolista, onnistumisista tai unelmista!

#MullaOnAsiaa kokoaa lapsia ja nuoria pohdituttavia aiheita. Mikä herättää mielipiteitä tai mitä aiheita lapset ja nuoret haluavat tuoda keskusteluun? Teemat voivat koskea huolia tai ilonaiheita. Ammattilaisten some-kanavilla nimettömästikin asioiden esiin nostaminen helpottaa omista tunteista, peloista, onnistumisista tai unelmista viestimistä, mikäli kynnys omilla some-kanavilla postaamiseen tai puheeksiottoon kotona tai kavereiden kanssa on korkealla.

Kouluterveyskyselyn 2019 perusteella 8. ja 9. luokkalaisista 6,6 % ei vastaustensa perusteella keskustele juuri koskaan omien vanhempiensa kanssa omista asioistaan. Vain silloin tällöin vanhempiensa kanssa omista asioistaan keskustelee 21,5 % vastaajista. Koska lasten ja nuorten kontaktit kodin ulkopuolisiin aikuisiin ovat vähentyneet poikkeusolojen aikana, mahdollistaa #MullaOnAsiaa lasten ja nuorten ajatusten esiin tuomista. Postaus saattaa avata keskustelun nuorten kesken tai nuorten kanssa yhdessä tai yksityisesti.

Lapset, nuoret sekä alan ammattilaiset mukaan!

Postauksia #MullaOnAsiaa voi julkaista osana nuorten ääntä kuuluville nostavia työmuotoja ja some-kanavia. Aiheen voi ilmiantaa myös anonyymisti yksityisviestinä Linkkitoiminnan instagramissa Linkki(@linkkitoiminta)!

Mikäli julkaisette #MullaOnAsiaa postauksia omissa some-kanavissanne, voimme jakaa niitä eteenpäin Linkki-toiminnan instagramissa. Tai mikäli haluat osallistua #MullaOnAsiaa jatkokehittelyyn, niin voit olla yhteydessä tiina.lamminen@vslj.fi!

Julkaistu: 14.05.2020