Nea on järjestössä monessa mukana

Kuka on Nea?
27-vuotias kirjoja, dokumentteja ja salmiakkia rakastava filosofian maisteri, joka suhtautuu intohimoisesti yhteiskunnallisiin kysymyksiin sekä sosiaaliseen hyvinvointiin. Olen kotoisin Tampereelta, opiskelin Oulussa, asuin reilun vuoden Turussa ja nykyisin koti löytyy pääkaupunkiseudulta. Opiskelin pääaineena historiaa ja sydämessäni olenkin ikuinen humanisti.

Mitä teet VSLJ:ssä?
Toimin järjestötyöntekijänä helmikuun loppuun asti, minkä jälkeen jatkan loppukevään järjestössä asiantuntijana. Tulevat kuukaudet olen mukana Linkki-toiminnan viestinnässä ja tunnetaitokirjan teossa sekä käynnissä olevan strategiaprosessin loppuun saattamisessa ja vaikuttamistyössä.

Mitä olet tehnyt ennen VSLJ:tä?
Valmistui yliopistosta vuoden 2016 lopussa ja opiskeluaikana työskentelin muutamassa projektissa yliopiston kautta. Olen muun muassa ollut haastattelemassa Oulun seudun sotainvalideja ja dokumentoimassa heidän sotakokemuksiaan sekä kirjoittanut paikallisen yrittäjäyhdistyksen historiikin. Yliopistoharjoittelussani olin tuottamassa yleistajuista kirjasta, jossa esitettiin uusimmat tutkimustulokset alakouluikäisten lasten suhdekulttuureissa esiintyvästä (väki)vallasta. Työskentelin lähes seitsemän vuotta kaupan alalla, viimeisimpänä Marimekolla. Sen on joku saattanut huomata joskus asuistani 😉

Mikä on parasta työssäsi?
Se, kun saa tehdä monipuolisia töitä vahvalla arvopohjalla lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin eteen. Myös ihanat työkaverit ovat työn parhaita puolia!

Sykähdyttävin tai mieleenpainuvin hetki urasi aikana VSLJ:ssä?
Kirjoitin loppuvuodesta artikkelisarjan 100-vuotisen Suomen historiasta lasten näkökulmasta. Eräs ammattilainen tuli kertomaan yhden artikkelin tuomasta liikutuksesta ja siitä, että hän oli lukenut sen asiakkaansa kanssa yhdessä. Koin silloin, että olen onnistunut tuomaan lapsen ääntä esille. Tämä on työpaikka, missä tehdään arvokasta vaikuttamistyötä ja olen saanut kokea olevani osa sitä.

Mitä puuhaat vapaa-ajallasi?
Rakastan liikkua luonnossa ja nauttia hiljaisuudesta. Kesäisin golffaan ja ympäri vuoden rentoudun lukemalla kirjoja sekä koukuttumalla sarjoihin, kuten Game of Thrones, Silta, Downton Abbey ja ikisuosikki Frendit.

Millä kolmella sanalla muut sinua kuvaisivat?
luotettava, empaattinen ja vahva

Mikä on salainen taitosi?
Harrastin usean vuoden ajan muodostelmaluistelua ja muutamat temput ovat edelleen hallussa. Luova kirjoittaminen, tarinankerronta ja runot ovat myös lähellä sydäntäni. Nuorempana osallistuinkin useampiin kirjoituskilpailuihin ja muutamissa onnistuin pääsemään palkintosijoille asti.

Mitä odotat vuodelta 2018?
Työelämässä odotan valtavasti uusia haasteita ja ammatillista kehittymistä. Odotan malttamattomana näytönpaikkoja, uuden oppimista ja oman ammatti-identiteetin vahvistumista. Työn ulkopuolella aion viettää enemmän aikaa ystävieni kanssa ja matkustella niin paljon kuin mahdollista. Nyt tiedossa on jo Belfastin, Dublinin ja Rooman reissut!

Mitä tulee ensimmäisenä mieleesi sanoista:

Kohtaaminen: hetkessä
Kirja: He eivät tiedä mitä tekevät (Huikean älykäs kirja!)
Digi: mahdollisuus
Intohimo: historiaan kätkeytyvät tarinat
Loma: rentoutuminen
Perhe: rakkaus
Sote: epäselvä
Inhimillisyys: toivo
Unelma: jokaisella oma

Julkaistu: 27.02.2018