Nuorten Turvasatama 2.0 tarjoaa nuorille ajanvietettä ja keskusteluapua

Nuorten Turvasatama on turvallinen paikka yhteiselle hauskanpidolle, kaikenlaiselle mukavalle tekemiselle ja asialliselle keskustelulle lastensuojelupalveluiden piirissä oleville tai olleille 13–29 -vuotiaille nuorille. Kyseessä on Pesäpuu ry:n, Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminnan ja Osallisuuden Aika ry:n ylläpitämä discord-serveri, jonka tavoitteena on tarjota nuorille ajanvietettä ja keskusteluapua koronaepidemian synnyttämänä poikkeusaikana. Nuorten Turvasatamaan osallistuminen on ilmaista ja onnistuu sekä puhelimella että tietokoneella.

Discordissa järjestetään viikoittain erilaista yhteistä tekemistä, johon voi osallistua joko kirjoittamalla tai puhumalla itselleen sopivana ajankohtana. Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa itse toteutettavan tekemisen sisältöön. Touko-kesäkuun aikana Nuorten Turvasatamaan on tulossa muun muassa ammattilaismuusikon vetämä lyriikkapaja, erilaisia kilpailuja, peli-iltoja sekä lastensuojelun kehittämiseen ja vaikuttamiseen liittyvää toimintaa.

Järjestöt haluavat yhdessä toimimalla tarjota lastensuojelun avo-, sijais- ja jälkihuollossa oleville ja olleille nuorille, sijaissisaruksille ja sijoitettujen lasten kotiin jääneille sisaruksille turvallisen paikan yhdessäoloon ja yhteiseen tekemiseen.

Ammattilaisten toivotaan kertovan palvelusta aktiivisesti nuorille, jotta tieto serverin olemassaolosta saavuttaisi nuoret. Nuoren kanssa voi katsoa vaikka yhdessä, miten palvelimelle pääsee liittymään.

Nuorten Turvasatamaan pääsee täältä

Ohjevideo discordiin liittymisestä ja mukaan tulemisesta löytyy täältä 

Lisätietoja:

Hanna Oikarinen, projektisuunnittelija
hanna.oikarinen@autalasta.fi
+358 44 562 0011

Mervi Saloheimo, projektipäällikkö
mervi.saloheimo@autalasta.fi
+358 44 562 9805

Julkaistu: 07.07.2020