Arkkitehti Gustaf Nyström ja Turku. Viisi taloa – viisi tarinaa -näyttely Perhetalo Heidekenillä

Tule tutustumaan turkulaiseen rakennushistoriaan ja arkkitehti Gustaf Nyströmin työtä esittelevään näyttelyyn Perhetalo Heidekenille. Näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 19.12. klo 12–16. Tarjolla on glögiä ja taatelikakkua. Perhetalon toisessa kerroksessa esitellään Heidekenin synnytyssairaalan historiaa. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi näyttelyyn ja Perhetalo Heidekenille! 

Näyttely esittelee valokuvien, piirustuskopioiden ja kirjallisten dokumenttien avulla Nyströmin Turkuun suunnittelemat rakennukset ja se on kaikille avoin ja maksuton. Näyttely sijaitsee Perhetalon ensimmäisessä kerroksessa ja se on nähtävissä 5.1.2017 asti arkisin klo 8–16, paitsi 22.12–1.1. sovittaessa. Lisätietoja ja ryhmien varaukset: Heidi Tuimala 044 5355 134.

Arkkitehti Gustaf Nyströmin (1856 – 1917) oli aikansa merkittävimpiä arkkitehtejä ja hänen työnsä näkyy vahvasti myös Turun rakennushistoriassa, minne hän laati viisi toteutettua rakennusta: Carl von Heidekenin synnytyssairaala eli nykyinen Perhetalo Heideken, Ernst Dahlströmin asuintalo (Dahlströmin palatsi), Turun kauppahalli, Turun taidemuseo ja Suomen Pankin Turun konttori.

 

Julkaistu: 14.12.2017