OmaKamu ry esittelee toimintaansa Turussa 27.4.2017

OmaKamu ry on vuonna 2013 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka organisoi lasten ja nuorten kanssa toteutettavaa vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa. Järjestö kouluttaa vapaaehtoisia aikuisia tukihenkilöiksi ja saattaa heidät yhteen sopivien tuettavien kanssa.

OmaKamu-toiminnassa vapaaehtoinen aikuinen toimii lapsen tukihenkilönä eli Kamuna. Kamu tapaa lasta säännöllisesti, yleisimmin muutaman kerran kuukaudessa, erilaisten vapaa-ajan toimien ja harrastusten merkeissä. OmaKamu-toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti 4–14-vuotiaille lapsille, joiden elämänpiirissä on vähän läheisiä ja luotettavia aikuissuhteita.

Kamut suorittavat 15 tunnin laajuisen OmaKamu-koulutuksen, jonka aikana käydään läpi Kamu-suhteen periaatteet ja käytännöt sekä tutustutaan ihmisen kehitysvaiheisiin. Jokainen koulutuksen suorittava aikuinen haastatellaan henkilökohtaisesti ja hänestä tehdään rikostaustaselvitys. Kamuille järjestetään säännöllisesti myös jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistäytymistilaisuuksia. Yhdistys tukee lapsia ja heidän perheitään mm. järjestämällä erilaista maksutonta toimintaa sekä antamalla Kamu-suhteisiin liittyvää ammatillista keskustelutukea.

OmaKamu-toimintamalli on suunniteltu käytettäväksi ja laajennettavaksi valtakunnallisesti muiden samaan suuntaan ja samojen arvojen mukaisesti toimivien organisaatioiden kanssa. Viime vuonna OmaKamu-toiminta aloitettiin Hämeenlinnassa yhdessä Hämeen Setlementin kanssa.

Tule kuulemaan toimintamallista ja sen toteutuksesta tarkemmin Perhetalo Heidekenille torstaina 27.4.2017, klo 14-16, Heideken Saliin.

OmaKamu-esite

Ilmoittautuminen 25.4. mennessä.

Ilmoittautuminen

Julkaistu: 13.03.2017