Onnistuneita alkuja – puheenvuoroja tulevaisuuden kunta-järjestöyhteistyöstä ja Perhelinja-toimintamallin kehittämisestä, verkkoseminaari 5.11.2020

Tervetuloa Perhelinjan verkkoseminaarin 5.11.2020 klo 12.30-16.
Maksuton seminaari on kaikille avoin. Seminaarin sisältö on suunnattu erityisesti kaikille kuntien ja järjestöjen yhteistyöstä sekä lapsiperheille suunnattujen jalkautuvien palveluiden kehittämisestä kiinnostuneille kuulijoille.

Verkkoseminaari tarjoaa:

  • Katsauksen tulevaisuuden työelämään ja sen megatrendeihin.
  • Näkökulmia tulevaan kunta-järjestöyhteistyöhön.
  • Tietoa uudesta  järjestöjen yhteisestä Perhelinja-toimintamallista, jolla jalkautetaan palveluita maakuntaan.
  • Käytännön kokemuksia ja oppeja siitä, miten järjestöjen jalkautuvia palveluita on kehitetty Perhelinjassa.

Järjestöt on the road  -hanke, tutummin Perhelinja, on Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n ja sen jäsenjärjestöjen yhteinen kehittämishanke, jonka taustalla on visio siitä, että lastensuojelujärjestöjen matalan kynnyksen palvelut olisivat saatavilla lähempänä lapsia, nuoria ja perheitä kaikkialla maakunnassa. Perhelinjasta on kehitetty toimintamallia, jonka avulla eri järjestöjen palvelut saataisiin vietyä maakuntaan resurssiviisaasti alueellisia tarpeita kuunnellen. Perhelinjan toimintaa on pilotoitu Laitilassa, Uudessakaupungissa, Kemiönsaaressa ja Turussa. Perhelinjan kehittämistyön myötä on opittu paljon siitä, mitä palvelujen jalkauttaminen on käytännössä.

Ohjelma

11.00 
Tilaisuuden eteistila aukeaa
12.30
Tilaisuuden avaus, Anna Sorainen
Tulevaisuus, trendit ja työelämä, Elina Hiltunen
Ajatuksia varsinais-suomalaisesta kunta-järjestöyhteistyöstä ja sen tulevaisuudesta, Miia Hänninen
13.55
Tauko
14.05
Perhelinja – jalkautuvien järjestöpalveluiden kehittäminen lapsiperheiden tueksi, Perhelinjan hankekoordinaatio
Yksilö- ja perhetyön vastaanoton kehittäminen, Turun ensi- ja turvakoti ry
Kohtaamisia kulttuurisensitiivisellä työotteella, Uudenkaupungin kaupunki, Sateenkaari Koto ry ja MLL Varsinais-Suomen piiri ry
15.35
Loppusanat ja yhteenveto, Anna Sorainen
11.00-16.00 
Expo on auki tilaisuuden ajan. Expo-tiloissa voi tutustua Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n, Perhelinjan ja sen kehittämistyössä mukana olleiden järjestöjen toimintaan.

Puheenvuorot

Tulevaisuus, trendit ja työelämä, Elina Hiltunen, tulevaisuudentutkija: Pääpuheenvuoro käsittelee tulevaisuuden ennakointia ja ennen kaikkea megatrendejä, teknologiatrendejä sekä heikkoja signaaleja ja käy läpi sitä, miten nämä voivat muuttaa tulevaisuuden työntekoa. Elina Hiltusella on yli 20-vuoden kokemus ennakoinnista. Hän on väitellyt vuonna 2010 Aalto yliopiston kauppakorkeakoulusta aiheenaan heikot signaalit organisaation tulevaisuusoppimisessa. Yrittäjänä toimiva Hiltunen on työskennellyt aiemmin muun muassa Nokialla, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa ja Aalto yliopistossa.

Ajatuksia varsinais-suomalaisesta kunta-järjestöyhteistyöstä ja sen tulevaisuudesta, Miia Hänninen, toiminnanjohtaja, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry: Puheenvuorossa kuullaan näkökulmia kuntien ja järjestöjen yhteistyöhön ja sen mahdollisuuksiin tulevaisuudessa.

Perhelinja – jalkautuvien järjestöpalveluiden kehittäminen lapsiperheiden tueksi, Sanna Jokinen, hankekoordinaattori ja Siru Kaihua, hanketyöntekijä, Perhelinja/Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry: Puheenvuoro kertoo mikä Perhelinja on, miksi se on kehitetty ja millaisia tuloksia ja oppeja sen kehittämistyöstä on saatu.

Yksilö- ja perhetyön vastaanoton kehittäminen, Raimo Nurminen, palvelupäällikkö ja Pekka Härkönen, kriisi ja väkivaltatyöntekijä, Turun ensi- ja turvakoti ry: Yksi Perhelinjan kehittämistyön tuloksista on järjestöjen yhteinen yksilö- ja perhetyön vastaanotto. Vastaanoton kautta lapsilla, nuorilla ja perheillä on mahdollisuus saada järjestöjen tuottamaa maksutonta neuvontaa, ohjausta ja keskusteluapua joko lähipalveluna tai etäyhteyksin. Puheenvuoro kertoo Turun ensi- ja turvakodin näkökulman palvelun kehittämisestä ja siihen liittyvistä kokemuksista.

Kohtaamisia kulttuurisensitiivisellä työotteella, Lea Myllymäki, maahanmuuttokoordinaattori , Uudenkaupungin kaupunki,  Minna Maanpää, kehittämispäällikkö, Sateenkaari Koto ry ja Katja Rippstein järjestöpäällikkö, MLL Varsinais-Suomen piiri ry: Perhelinjassa on kehitetty onnistuneesti avoin kohtaamispaikka maahanmuuttajaperheille yhteistyössä Uudenkaupungin kaupungin kanssa. Puheenvuorossa kuullaan kaupungin maahanmuuttokoordinaattorin kokemuksia toiminnasta ja yhteistyöstä järjestöjen kanssa. Puheenvuoroa täydentää kohtaamispaikkatoiminnan asiantuntija MLL Varsianis-Suomen piiri ry sekä kulttuurisensitiivisestä työotteesta kohtaamispaikoissa kuullaan Sateenkaari Koto ry:n ajatuksia.

Moderointi ja juonto: Anna Sorainen, Creative Strategist, Viestintätoimisto Ground: Tilaisuuden juontaja Anna Sorainen on viestintätoimisto Groundin perustaja, joka on työskennellyt kaksikymmentä vuotta median, viestinnän ja markkinoinnin alalla.

Seminaarin aikana on mahdollista osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä puhujille. Tilaisuudessa on erillinen kahvihuone keskustelulle.

Osallistuminen

Osallistuminen on mahdollista paikkakunnasta riippumatta ja sitä varten tarvitset mobiililaitteen sekä nettiyhteyden.
Ilmoittautuminen 1.11. mennessä ilmoittautumislomakkeella. 
Osallistumisohjeet ja linkki tapahtumaan lähetetään osallistujille 2.11.

Lisätietoja

Sanna Jokinen,
Hankekoordinaattori, Perhelinja
sanna.jokinen@vslj.fi
puh. 044 5355 140

Tapahtuma Facebookissa

Julkaistu: 02.09.2020