Perhelinjan ajanvarauskalenterista löydät vapaita aikoja syksylle järjestöjen maksuttomaan keskusteluapuun, neuvontaan ja ohjaukseen

Hei miten jaksat? Huolestuttaako oma jaksaminen tai perheesi tilanne? Me Perhelinjassa tarjoamme lapsille, nuorille ja perheille sekä heidän läheisilleen järjestöjen ammatillista ja maksutonta neuvontaa, ohjausta ja keskusteluapua erilaisiin arjen haasteisiin. Huolia ja ongelmia ei tarvitse ratkaista yksin, me autamme! Ajanvarauskalenteristamme löydät nyt vapaita aikoja syksylle.

Mitä Perhelinjan yksilö- ja perhetyö on?

Perhelinjan yksilö- ja perhetyön tarkoituksena on tukea ihmisten arjen selviytymistä, hyvinvointia ja antaa tietoa arjen tueksi.  Tukea tarjoavat  lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevien järjestöjen ammattikoulutetut työntekijät. Tapaamisissa asiakkaan kanssa keskustellaan, ollaan läsnä, pohditaan yhdessä tilannetta ja mietitään ratkaisuja siihen. Voit varata ajan itsellesi tai esimerkiksi koko perheelle. Perhelinjasta saatava palvelu on luottamuksellista ja maksutonta. Palvelumme on julkisen palvelujärjestelmän ulkopuolista tukea, eikä se vaadi asiakkaalta pidempiaikaista sitoutumista tai lähetettä.

Ensimmäinen tapaamiskerta on puhelimitse. Tapaamisessa käydään läpi asiakkaan tilanne ja pohditaan yhdessä vaihtehtoja asiakkaan tilannetta helpottamaan. Samalla sovitaan mahdollisista tapaamisista jatkossa. Palvelemme puhelimitse ja etäyhteyksin koko Varsinais-Suomea ja tapaamisia toteutetaan kasvokkain vastaanottotiloissamme Uudessakaupungissa, Laitilassa, Kemiönsaarella ja Turussa.

Miten palveluun pääsee?

Ajanvaruskalenteri

  1. Voit varata ajan ajanvarauskalenteristamme osoittessa www.perhelinja.fi helposti ilman käyttäjätunnusta tai salasanaa.
  2. Valitse sopiva palvelu ja ajankohta.
  3. Saat vahvistuksen varatusta ajasta sähköpostiisi. Varauksen peruminen onnistuu tarvittaessa saman viestin kautta.
  4. Työntekijä on sinuun yhteydessä puhelimitse varattuna ajankohtana. Mikäli toivot mieluummin kasvokkaista tapaamista tai esimerkiksi videopuhelua, voit sopia tästä työntekijän kanssa jättämällä viestin varauksen yhteyteen.

Soittaminen

Perhelinjan työntekijöihin voi olla yhteydessä myös suoraan puhelimitse. Puhelimitse voit asioida myös nimettömästi. Mikäli emme vastaa heti puheluun, soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian. Yhteystiedot löydät täältä.

Lisätietoja

Jos olet epävarma millaista palvelua tarvitset tai et löydä sopivaa aikaa, annamme myös yleistä neuvontaa järjestöjen palveluista.

Sanna Jokinen, Perhelinja
Puh. 044 5355 140
sanna.jokinen@vslj.fi

 

Yksilö- ja perhetyön vastaanoton palvelut

Vanhemmuus ja jaksaminen pikkulapsiperheessä

Arki vauvan tai pienen lapsen vanhempana voi tuoda tullessaan erilaisia haasteita tai oma jaksaminen voi pohdituttaa. Puhutaan yhdessä perheesi arjesta ja miten sen voisi saada toimivammaksi.

Murrosikäisten perheet (10-18-vuotiaat lapset ja heidän vanhemmat)

Kaipaatko tukea muuttuvaan vanhemmuuteen tai apua nuoren hyvinvoinnin tukemiseen?  Onko teillä haasteita esimerkiksi teini-ikäisen peli- ja nukkumaanmenoaikoihin liittyen? Kaipaako nuori keskusteluapua solmussa oleviin asioihin? Tarjoamme keskusteluapua niin vanhemmille, nuorelle kuin koko perheelle.

Mielentervys- ja päihdeomaiset

Huolestuttaako läheisen päihteidenkäytön tai mielenterveysongelmien vaikutus sinun jaksamiseesi ja hyvinvointiisi? Meiltä saat keskusteluapua, ohjausta ja neuvontaa, jos lähipiirissä on mielenterveyden tai päihteidenkäytön haasteita.

Lähisuhdeväkivalta

Tuntuuko, että kotona kiristyy pinna? Pelottaako riitely tai onko ilmapiiri muuttunut kotona uhkaavaksi? Perhelinja tarjoaa järjestöjen ammatillista ja maksutonta keskusteluapua väkivaltaa käyttäneille ja sitä kokeneille.

Eroneuvonta

Mietitkö eroa ja siihen liittyviä käytännön asioita, kuten lapsen huoltoa, asumista tai tapaamisoikeuksia tai oletko lähiaikoina eronnut ja kaipaisit vertaisten ajatuksia siitä, miten he ovat selvinneet? Tarjoamme tietoa vanhemmille eroon liittyvissä kysymyksissä koskien lasten asioiden hoitamista sekä vertaistuen mahdollisuuksista.

 

Lue lisää palveluistamme ja varaa aika

 

Julkaistu: 03.09.2020