Perhelinjan yksilö- ja perhetyön vastaanotto

Perhelinjan yksilö – ja perhetyön vastaanoton kautta saat järjestöjen ammattilaisten neuvontaa, ohjausta ja keskusteluapua. Jokainen meistä kohtaa pieniä ja suuria ongelmia elämässään. Voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä suoraan järjestöihin.

Keskusteluavun ja neuvonnan tarkoituksena on tukea arjen selviytymistä, hyvinvointia ja antaa tietoa tilanteesta. Tapaamisissa keskustellaan, ollaan läsnä ja pohditaan yhdessä tilannetta. Tapaamiset pidetään ensisijaisesti etävastaanotolla videoyhteyksin tai puhelimitse. Sovitusti järjestöt pitävät myös tapaamisia kasvokkain lähivastaanotolla.

Järjestöjen tuki on luottamuksellista ja maksutonta. Perhelinjan palveluista vastaavat lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevien järjestöjen ammattilaiset. Toiminta ei vaadi asiakkaalta pidempiaikaista sitoutumista tai lähetettä.

 

"Perhelinjasta sain apua nopeasti, keskustelu auttoi jäsentämään omia ajatuksia perheeni tilanteesta."

Asiakaspalaute

Palveluteemat

Löydät Perhelinjan yksilö- ja perhetyön vastaanoton palvelut ohesta. Ota yhteyttä järjestöihin, olemme täällä sinua varten.

  • Etsitkö mahdollisuutta kohdata muita vanhempia tai kaipaatko tukea? MLL Varsinais-Suomen piirillä on monipuolista toimintaa ja palveluja lapsille, nuorille ja perheille eri elämäntilanteissa. MLL Varsinais-Suomen Moodin kautta löydät eri elämäntilanteisiin sopivaa MLL:n toimintaa omalla paikkakunnalla ja verkkotoiminnan kautta. Lue lisää Moodista.

    Johanna Franska 
    puh. 040 551 9637

    johanna.franska@mll.fi
    MLL Varsinais-Suomen piiri
    Kielet: suomi

  • ikoni, jossa perhe

    10-18 vuotiaat nuoret ja heidän vanhemmat

    Riidelläänkö teilläkin peli-, nukkumaanmeno- tai kotiintuloajoista?  Nuori, haluatko jutella mieltäsi painavista asioista? Tai vanhempi, haluatko aukaista perheesi vuorovaikutuksen solmuja?  Linkki-toiminta tarjoaa keskusteluapua nuorille, vanhemmille tai koko perheelle murrosikään ja nuoruuteen liittyvissä haasteissa. Lue lisää Linkki-toiminnasta.

    Jenna Simola
    puh. 044 5355 148
    jenna.simola@vslj.fi
    Linkki-toiminta
    Kielet: suomi

     

  • ikoni jossa kaksi kättä päällekkäin

    Palveluohjausta ja arjen tukea monikulttuurisille perheille ja maahanmuuttajille

    Tarvitsetko apua esimerkiksi Kelan asioiden hoitamisessa, lapsen koulu- tai päiväkotiasioihin liittyen tai opiskelua ja työnhakua koskevissa asioissa? Haluatko keskustella vanhemmuudesta ja arjen jaksamisesta? Autamme sinua mielellämme ja mietitään yhdessä mikä on sinulle tai perheellesi paras ratkaisu. Sateenkaari Koto ry:n tarjoaa mm. maahanmuuttajanaisille lapsineen avoimia kohtaamispaikkoja, suomen kielen opetusta, palveluohjausta sekä kotoutumista ja työllistymistä edistäviä palveluita. Lue lisää Sateenkaari Kodosta. 

    Kira Laaksonen
    puh. 044 2231 7296
    kira.laaksonen@sateenkaarikoto.fi
    Sateenkaari Koto ry
    Kielet: suomi

     

  • Piirretty särkynyt sydän

    Mietitkö eroa ja siihen liittyviä käytännön asioita, kuten lapsen huoltoa tai tapaamisoikeuksia?
    Oletko lähiaikoina eronnut ja kaipaisit vertaisten ajatuksia siitä, miten he ovat selvinneet? Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry tarjoaa eroneuvontaa sekä myös kursseja, vertaisryhmiä ja mukavaa yhteistä tekemistä eronneille perheille. Lue lisää YVPL:stä.

    Teija Hallbäck-Vainikka 
    puh. 040-541 5294
    teija.hallback-vainikka@yvpl.fi
    Yhden vanhemman perheiden liitto ry
    Kielet: suomi

  • Piirretty ihmisen pää, jossa +- merkki pään sisällä

    Onko perheessäsi tai lähipiirissäsi joku, joka oireilee tai kamppailee mielenterveys- tai päihdeongelman kanssa? Oletko ajatellut omaa jaksamistasi?  Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset Finfami ry tarjoaa tukea ja tietoa kaikille, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä. Keskusteluavun lisäksi FinFamin toimintaa ovat mm. erilaiset vertaistukiryhmät, koulutukset, virkistystoiminta ja tukihenkilötoiminta. Lue lisää FinFamista.

    Sirpa Madsen
    puh. 044- 793 0585
    sirpa.madsen@vsfinfami.fi
    Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset – FinFami ry
    Kielet: suomi, englanti

     

  • Piirretty viinipullo ja lasi

    Oletko huolissasi omasta, puolisosi tai läheisesi päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksista lapsiisi ja perheeseesi? Mitä asialle voisi tehdä? Turun ensi- ja turvakodin Olivian etsivän ja matalankynnyksen työ tarjoaa vauvaa odottavien ja 0-3-vuotiaiden lasten vanhemmille keskusteluapua sekä palveluohjausta, kun oma tai läheisen päihteidenkäyttö mietityttää. Lue lisää Oliviasta. 

    Vauvaa odottavat ja pikkulapsiperheet (0-3 v.)

    Tuuli Neittamo
    Puh. 050 4060844
    tuuli.neittamo@tuentu.fi
    Avopalveluyksikkö Olivian etsivän ja matalankynnyksen työ, Turun Ensi- ja Turvakoti ry
    Kielet: suomi

    Laura Räsänen
    Puh. 050 3799700
    laura.rasanen@tuentu.fi
    Avopalveluyksikkö Olivian etsivän ja matalankynnyksen työ, Turun Ensi- ja Turvakoti ry
    Kielet: suomi

    Päihdeomaiset

    Sirpa Madsen 
    puh. 044- 793 0585
    sirpa.madsen@vsfinfami.fi
    Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset – FinFami ry
    Kielet: suomi, englanti

  • Piirretty nyrkki

    Pelottaako riitely? Oletko joutunut lähisuhdeväkivallan kohteeksi tai kokenut sen uhkaa? Oletko itse käyttäytynyt väkivaltaisesti ja haluisit päästä tavasta eroon? Turun ensi- ja turvakodin Pilari tarjoaa apua ja tukea väkivaltaa kokeneille ja sitä käyttäneille aikuisille sekä lapsille tukea kokemuksen käsittelyyn. Lue lisää Pilarista.

    Pekka Härkönen
    puh. 050- 4688277
    pekka.harkonen@tuentu.fi
    Pilari/ Turun Ensi- ja Turvakoti ry
    Kielet: suomi

Näin otat meihin yhteyttä

Löydät palveluteemojen alta järjestöjen yhteystiedot. Voit soittaa tai lähettää tekstiviestin tai sähköpostin järjestön työntekijälle. Työntekijät sopivat kanssasi tapaamisen toteutuksen ja saat tarvittavat ohjeet. Tapaamiset pidetään ensisijaisesti etävastaanotolla ja puhelimitse sekä sovitusti kasvokkain lähivastaanotolla.

 

 

Lisätietoja

Järjestöjen tukea laajemmin

Varsinais-Suomessa on runsaasti järjestöjä Perhelinjan tarjoaman tuen lisäksi. Katso, mitä muuta toimintaa ja tukea järjestöt tarjoavat.

Ammattilaisille

Kuntien ammattilaisille voivat hyödyntää lastensuojelujärjestöjen ammattilaisten osaamista konsultaation ja asiakasohjauksen kautta.