Perhelinjan verkkoluentosarja keväällä 2021

Miten tukea lasta erotilanteessa? Mistä apua parisuhteen kriiseihin? Mistä joustaa murrosikäisen lapsen kanssa ja milloin olisi parempi pitää rajoista kiinni?  Perhelinja järjestää kevään aikana verkkoluentosarjan, jonka luennot käsittelevät muun muassa näitä teemoja. Verkkoluennot ovat tarkoitettu kaikille kiinnostuneille kuulijoille kuten esimerkiksi vanhemmille, kuntien sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan työntekijöille tai opiskelijoille. Luennoista vastaavat  lasten, nuorten ja perheiden parissa työskentelevien järjestöjen ammattilaiset. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Osallistuminen

Ilmoittautumislinkin löydät jokaisen luennon kohdalta erikseen.

Luennoille mahtuu 95 kuuntelijaa. Osallistumisohjeet lähetetään sähköpostitse muutama päivä ennen tapahtumaa. Anonyymisti osallistuminen on mahdollista nimimerkillä. Osallistumista varten tarvitset vain mobiililaitteen ja nettiyhteyden. Toivomme, että perut ilmoittautumisesi, mikäli et pääsekään osallistumaan sähköpostilla siru.kaihua@vslj.fi.

Luennot

Läheisen epävakaa persoonallisuushäiriö 25.3. klo 17-18.30

Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset FinFami ry

Millaista arki on, kun läheisellä on epävakaa persoonallisuushäiriö? Epävakaaseen persoonallisuushäiriöön kuuluu voimakkaita tunnereaktioita, nopeasti vaihtuvia mielialoja ja käyttäytyminen voi olla hyvin spontaania. Se vaikuttaa haastavasti ihmissuhteisiin, itsetuntoon ja elämänhallintaan. Miten läheinen voi olla avuksi? Mitä läheisen kannattaisi tehdä, jotta voisi elää omaa elämäänsä mahdollisimman hyvin? Luennosta vastaavat Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset FinFami ry:n omaistyön koordinaattori Sirpa Madsen ja TYKS:n kokemusasiantuntija Annamari.  FinFami ry tarjoaa tietoa, tukea toimintaa ja toivoa, kun perheessä tai lähipiirissä on mielenterveyden häiriöitä tai päihteiden väärinkäyttöä.

Ilmoittautuminen luennolle 23.3.

Riittävän lähellä -muuttuva vanhemmuus, kun perheessä on nuori 14.4. klo 16-17.30

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry, Linkki-toiminta

Murrosikä haastaa vanhempia uudistumaan ja muuttamaan tapojaan suhteessa nuoreen. Miten olla läsnä ilman, että ”astuu varpaille”? Mistä joustaa ja milloin olisi parempi pitää rajoista kiinni? Entä kun mikään ”jousto” ei tunnu olevan riittävästi? Miten tukea nuoren itsetuntoa ja motivaatiota tunnemyrskyjen ja ehkä muuttuneen vuorokausirytmin keskellä? Tervetuloa kuuntelemaan, mikä nuorten vanhempia mietityttää ja millaisin keinoin arkea murrosikäisen kanssa voi helpottaa. Voit myös itse toivoa jonkin tietyn aiheen käsittelyä ilmoittautumisen yhteydessä. Luennosta vastaa Pauliina Laine, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n Linkki-toiminnasta.  Linkki-toiminta tarjoaa keskustelu- ja vertaistukea nuorille ja vanhemmille.

Ilmoittautuminen luennolle 14.4.

Ero- mitä minulle ja lapselleni tapahtuu? Mistä apua? 5.5. klo 16.30-18

Turun ensi- ja turvakoti, eroauttamistyö Silta

Eroon liittyy paljon kysymyksiä, asioita, ajatuksia ja tunteita, joita kukin kokee ja käsittelee eri tavoin. Jokaisen erokokemus on yksilöllinen. Mistä apua eron käsittelyyn? Miten tuen lasta? Luennolla vastataan näihin kysymyksiin ja tarjotaan tietoa eron eri vaiheista ja tekijöistä, jotka suojaavat lasta. Aiheesta puhumassa Turun ensi- ja turvakodin Eroauttamistyö Sillasta Anne Ahtola-Poiesz, Merja Ahlfors ja kokemusasiantuntija.  Eroauttamistyö Sillassa perheen eri osapuolet voivat pohtia eron herättämiä ajatuksia, tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa.

Ilmoittautuminen luennolle 5.5.

Parisuhteen kriisit ja tuen hakeminen 11.5. klo 16.30-18

MIELI Lounais-Suomen Mielenterveys ry, Turun kriisikeskus, MIELItietty- hanke

Luennolla kerrotaan erilaisista parisuhteen kriiseistä, joihin voi hakea ulkopuolista apua. Esimerkiksi kumppanin sairaus, uskottomuus tai vuorovaikutuksen ongelmat tai voivat olla parisuhdetta koskettavia kriisejä. Luennolla käydään läpi myös minkälaista työskentely parivastaanotolla voi olla ja mistä voi hakea tukea parisuhteen kriiseihin. Luennosta vastaavat MIELI Lounais-Suomen Mielenterveys ry:n Turun kriisikeskuksen MIELItietty-hankkeen työntekijät Katri Manelius-Eriksson ja Marja-Liisa Suorlahti. MIELItietty-hanke tarjoaa lyhytkestoista kriisiapua, jossa tuetaan parisuhteen osapuolia kriisin käsittelyssä yhdessä pariskuntana.

Ilmoittautuminen luennolle 11.5.

Seksuaalinen häirintä ja kaltoinkohtelu nuoren maailmassa- miten tukea nuorta? 18.5. klo 17-18.30

Erityisesti vanhemmille suunnattu luento tarjoaa tietoa seksuaalisesta häirinnästä ja kaltoinkohtelusta sekä siitä, miten nuorta voi tukea siihen liittyen. Luennolla saa tietoa myös siitä, mistä saa apua tarvittaessa. Luennosta vastaa Turun Tyttöjen Talo:n seksuaaliväkivaltatyöntekijä Marjut Keskitalo. Lisätietoja sisällöstä tulossa myöhemmin.

Ilmoittautuminen luennolle 18.5.

Föräldraskap – gemensamt ansvar och delad glädje 25.5. klo 17-18.30

Folhälsans förbund rf

Hur har föräldraskap utvecklats under de senaste decennierna. Hur kan man hitta glädjen och orken i föräldraskapet i en allt mer hektisk värld? Hur ser jämlikhet ut år 2021? Föreläsare: Maria Lindell; familjeterapeut och projektledare för projektet Jämlikt föräldraskap. Föreläsningen är på svenska

Anmälning till föreläsning

Lisätietoja

Siru Kaihua
hankekoordinaattori, Perhelinja
siru.kaihua@vslj.fi
puh. 0445355140

Lisätietoja ajankohtaisista tilaisuuksista saat seuraamalla meitä Perhelinjan Facebook-sivuilla.

Perhelinjasta lisätietoja sivuillamme.

Järjestämme kevään aikana kuntien ammattilaisille etäinfoja Perhelinjan palveluista. 

 

 

 

 

Julkaistu: 22.02.2021