Perhetalo Heidekenille Eschner Sali

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiö avustaa merkittävällä summalla Perhetalo Heidekenin korjaamista. Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri saavat avustusta yhteensä 185 000 eurolla.

Perhetalo Heidekeniin nimetään Eschner Sali Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiön mukaan, jotta kiitollisuus säätiötä kohtaan muistettaisiin mahdollisimman pitkään.
Perhetalo Heidekenin kellaritilat ovat akuutissa korjaustarpeessa, jotta kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus säilyisi hyvässä kunnossa. Sosiaali- ja terveysministeriön avustusasioiden osasto (Stea) on myöntänyt myös korjaustyötä varten huomattavan avustuksen. Stean avustusehtoihin kuului 30 % omarahoitusosuus, jota Perhetalo Heidekenin omistavat järjestöt eivät ilman Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiön tukea olisi pystyneet järjestämään.

Perhetalo on tunnettu ja vetovoimainen lasten, nuorten ja perheiden matalan kynnyksen paikka

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiön avustuksen ansiosta korjausrakentaminen voidaan hoitaa heti, kun tarvittavat tekijät on kilpailutettu. Korjaukset pyritään aloittamaan kesällä. Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ostivat yhdessä Perhetalo Heidekenin kiinteistön joulukuussa 2007. Kiinteistö on nyt lastensuojelujärjestöjen käytössä ja toiminta on tarkoitettu edistämään lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia.
Talossa toimii lasten, nuorten ja perheiden palveluita tuottavia järjestöjä. Perhetalo Heidekenillä toteutetaan muun muassa ennaltaehkäisevää ja vaativaa lastensuojelutyötä, kuten väkivalta- ja kriisityötä, mielenterveystyötä, murrosikäisten nuorten ja heidän vanhempien neuvontaa ja ohjausta. Suurimmat kävijämäärät Heidekenillä koostuvat Perhekeskus Marakatin ennaltaehkäisevästä matalan kynnyksen toiminnasta, jonka vuosittainen kävijämäärä on yli 10 000. Alun perin rakennus toimi synnytyssairaalana, joka otettiin käyttöön vuonna 1900. Heidekenin kiinteistö on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja turkulaisille tärkeä paikka – rakennuksen hyvä ylläpito on siksi erityisen tärkeää.

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiö tukee ennaltaehkäisevää toimintaa

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiö perustettiin vuonna 1919 hoitamaan vuosina 1805–1853 eläneen turkulaisen kauppiaan Carl-Gustaf Eschnerin sairaalahanketta. Eschner testamenttasi 30 000 hopearuplaa meri- ja kauppamiehiä hoivaavan vapaasairaalan rakentamiseen. Nykyään säätiö tukee myös eri tavoin sairaalatoimintaa, vanhusten itsenäistä ja turvallista asumista sekä ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa Varsinais-Suomessa. Juuri ennaltaehkäisevän työn näkökulma muodostaa Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiöstä ja Perhetalo Heidekenistä täydellisen liiton; molemmat uskovat ennaltaehkäisevän työn järkkymättömään tärkeyteen ja lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin varmistamiseen tällä tavalla.

Lisätietoja:
Miia Hänninen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n toiminnanjohtaja, 044 5355131

Janina Andersson, MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja, 040 509 8998

Henrik Karlsson, Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiön varainhoitaja, 050 5119496

Julkaistu: 12.04.2017