SIB

Tervehdys!
Suomen ensimmäiset tulosperusteiset rahoitussopimukset eli SIBit etenevät hyvää vauhtia. Työllistymisen edistämisen SIB käynnistyy syksyllä. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana, joko palveluntuottajana tai hankehallinnoijana, ”pääurakoitsijana”, tule kuulemaan lisää maanantaina 19.6. Sitraan!
Tilaisuudessa TEMin, kuntatoiminnan ja Sitran asiantuntijat kertovat, millaisiin haasteisiin Työ-SIB-rahasto voi vastata, miten rahasto toimii ja miten palveluntuottajat voivat, yksin tai yhdessä, hakea mukaan rakentamaan uutta ja vaikuttavampaa työllistymistä.
Tapahtumasivulta löytyy tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki.

Mitä? Työ-SIB lähtee liikkeelle – tule mukaan tekijäksi!
Missä? Itämerentori 2, Helsinki, 14. kerros
Milloin? 19.6.2017 8:30-11.00

Tilaisuutta voi seurata myös verkossa tämän linkin kautta.

Mikä on SIB-rahasto?

Tulosperusteinen rahoitussopimus, tuttavallisemmin SIB (Social Impact Bond), on yksi vaikuttavuusinvestoimisen toteutusmuoto. Julkisen sektorin näkökulmasta SIB-mallin hyödyntäminen tarkoittaa tulosten ostamista suoritteista maksamisen sijasta. Kun julkinen sektori ostaa pääosin tuloksia, varmistaa se samalla, että veroeuroille saadaan paras mahdollinen vastine. Myös palveluntuottajat voivat keskittyä toimintansa kehittämiseen ja aikaisempaa vaikuttavampien toimintamallien hyödyntämiseen. Kyseessä on käytännössä win-win-tilanne: suomalaiset voivat paremmin ja kestävä hyvinvointi kasvaa.

Linkki https://www.sitra.fi/uutiset/puolivaliriihi-sib-malli-nousi-hallituksen-tyokalupakkiin/

Julkaistu: 14.06.2017