Varsinais-Suomen Sijoituslasten Vanhemmat 30 vuotta

Varsinais-Suomen Sijoituslasten Vanhemmat (SILAVA) viettää 30-vuotista taivaltaan vapaamuotoisen kahvittelun merkeissä Perhetalo Heidekenillä
os. Sepänkatu 3, 20700 Turku 24.4.-17 klo 12-16

Mahdolliset muistamiset toivomme tilille FI08 4713 1020 0193 92
Huomionosoitukset käytämme lasten ja nuorten virkistykseen

Lämpimin terveisin

Silava

Varsinais-Suomen Sijoituslasten Vanhemmat ry:n perustuskokous pidettiin helmikuussa 1987 Hamburger Börsissä Turussa. Yhdistyksen  tarkoituksena on edistää ja kehittää sijoituslasten asemaa sekä edistää jäsenten kykyä ja mahdollisuutta toimia hyvinä vanhempina lapsilleen. Toimintaa on toteutettu koulutuksen ja virkistystoiminnan lisäksi tukemalla jäsenistöä vaikeissa elämäntilanteissa puhelimitse.
Alusta asti yhdistys on järjestänyt vuosittaisen laivaseminaarin maaliskuussa. Laivalla vanhemmilla on oma ja lapsilla ja nuorilla on oma ohjelma. Vuosien varrella on järjestetty teemailtoja erilaisista aiheista sekä järjestetty vertaistukiryhmiä. Yhdistyksellä on myös oma suljettu keskusteluryhmä jäsenistölle. Jäsenistö on aktiivista ja järjestää muun muassa vapaamuotoisia lounaistapaamisia ja grilli-iltoja, joissa hauskanpidon lomassa saa vertaistukea.

Yhdistyksellä on oma asiantuntija, joka opastaa jäsenistöä erilaisissa tehtävissä kuten toimeksiantosopimuksen tekemisessä sekä neuvoo jäsenistöä perhohoitolain eri asioissa.
Silava on  Perhehoitoliiton jäsenyhdistys, missä yhdistyksellä on ollut jo usean vuoden ajan oma edustaja liiton hallituksessa tuomassa jäsenistön ääntä kuulluksi. Silavan jäsenmäärä on vuosien varrella kasvanut ja vuoden 2016 lopussa maksaneita jäseniä oli 298.

Julkaistu: 07.04.2017