Kunniaan liittyvän väkivallan ehkäisevä Sopu-työ on käynnistynyt Turussa

Kunniaan liittyvän väkivallan ehkäisyyn keskittynyt Sopu-työ on käynnistänyt toimintansa Auralan Setlementillä! Sopu-työn tavoitteena on kunniaan liittyvien konfliktien ja väkivallan ennaltaehkäiseminen yksilö- ja perhekohtaisen tuen, ryhmätoiminnan sekä koulutuksen avulla koko Varsinais-Suomen alueella.

Kunniaan liittyviä haitallisia ilmiöitä ovat esimerkiksi perheenjäsenen liikkumisen, sosiaalisen vapauden ja itsemääräämisoikeuden rajoittaminen, pakkoavioliitto, sukupuolielinten silpominen sekä kontrolloinnin ja pakottamisen välineenä käytettävä lähisuhdeväkivalta, josta äärimuotona kunniamurha. Sopu-työssä autetaan yksilöitä ja perheitä kunniaan liittyvissä konflikteissa ja niiden uhassa. Ensisijaisesti Sopu-työssä tuetaan väkivaltaa pelkääviä ja kokeneita yksilöitä, mutta työskentelemme pitkäjänteisesti ja luottamuksellisesti tarvittaessa koko perheen ja muun yhteisön kesken.

Meihin voi ottaa yhteyttä hyvin matalalla kynnyksellä, jo silloin jos herää huoli väkivallan mahdollisuudesta. Myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat ottaa meihin yhteyttä, kun  kohtaavat työssään asiakkaita, joita ilmiö koskettaa. Neuvomme ja koulutamme työyhteisöjä kunniateemoista. Järjestämme myös ryhmätoimintaa aiheeseen liittyen yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa.

Kunniaan liittyvän väkivallan vastaista työtä tehdään muualla Suomessa pääkaupunkiseudulla Loisto Setlementin alla Sopu-työn nimellä (www.soputila.fi) ja Setlementti Tampereen alla Didarin nimellä (www.didar.fi). Näillä toimijoilla on yli kymmenen vuoden kokemus, joten olemme saaneet hyvää oppia heiltä. Näin Varsinais-Suomikin on nyt osana kunniaan liittyvän väkivallan vastaista kansallista verkostoa.

Lisätietoja:
Johanna: 0503167709, johanna.sopu@aurala.fi
Aino: 0503167703, aino.sopu@aurala.fi

sopu@aurala.fi
www.sopu.aurala.fi

Lataa esite

Julkaistu: 20.05.2020