Turun ensi- ja turvakoti ry auttaa myös koronavirusaikana

Elämme parhaillaan epätavallista ja haastavaa aikaa. Kontakteja ihmisten kanssa on vältettävä, mutta silti esimerkiksi perhearjessa voi olla poikkeusoloista huolimatta tai jopa siitä johtuen ongelmia, joihin täytyy saada ulkopuolista apua. Turun ensi- ja turvakoti ry:n toiminta jatkuu mahdollisimman normaalisti ja pyrimme tarjoamaan apua kaikille sitä tarvitseville huolehtimalla kuitenkin kaikin tavoin asiakkaidemme hyvinvoinnista. Vain tapahtumat ja tilaisuudet ovat perutettuja toistaiseksi ja joihinkin yksikköihin vierailut kiellettyjä.

Turun turvakoti on auki 24/7. Voit olla yhteydessä sinne, kun kotiin ei voi jäädä. Sähköisesti sinua palvelee myös Nettiturvakoti ja sieltä löytyvä Apua väkivaltaan-chat.

Ympärivuorokautista hoitoa tarjoavissa yksiköissä kuten ensikodissa, päihde-ensikoti Pinjassa ja perheryhmäkodissa pyritään toimimaan normaalisti, mutta ulkopuolisten vierailut yksikköihin ovat kiellettyjä tällä hetkellä. Avopalveluyksikkö Oliviassa ryhmätoiminnot ovat tauolla, mutta omaohjaajatyö asiakkaiden kanssa jatkuu. Pidä kiinni -avopalveluiden etsivän ja matalan kynnyksen työntekijä auttaa sekä puhelimitse että chatissa, jos vauvaperheen päihteidenkäyttö mietityttää.

Avopalveluissa, kuten eroauttamisessa ja lähisuhdeväkivaltatyössä uutena toimintamuotona on mahdollisuus asiointiin sähköisesti joko puhelimitse tai videopuhelun kautta. Jos tarvitset apua lähisuhdeväkivaltaan tai perheesi eroon, ole yhteydessä Lähisuhdeväkivaltatyö Pilariin tai Eroauttamistyö Siltaan sopiaksesi tapaamisten ja avunannon käytännöistä! Tapaamispaikka Tenavatuvassa jatketaan valvottuja ja tuettuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja huomioimalla kaikin tavoin tämänhetkiset erityisolosuhteet.

 

Julkaistu: 28.04.2020