Koululaisten vertaiseroryhmässä on tilaa tunteille – syksyllä uusi ryhmä

Kun lapsen elämä ja tunteet menevät solmuun vanhempien eron vuoksi, voi apua hakea seurakuntien järjestämistä vertaiseroryhmistä. Ne tarjoavat mahdollisuuden tavata samassa elämäntilanteessa olevia lapsia ja nuoria sekä jutella omaa mieltä askarruttavista kysymyksistä.

Eron keskellä tunteitaan selvittelevälle lapselle on usein huojentavaa huomata, ettei hän ole yksin omien pohdiskelujensa kanssa. Naapuripulpetissa tai naapuritalossa saattaa myös olla lapsi, joka painii samanlaisten ongelmien kanssa ja jonka perheelle sama arka asia on ajankohtainen.

Vertaiseroryhmissä käydään keskustelua eroon ja lapsen elämään liittyvien teemojen ympärillä. Keskusteluun osallistuminen on vapaata ja vapaaehtoista, joten ryhmässä on lupa olla hiljaakin ja kuunnella muiden kokemuksia. Vertaiseroryhmässä puhuminen on luottamuksellista ja siellä juteltavat asiat pysyvät ryhmän sisäpuolella. Niitä ei kerrota vanhemmille, kavereille eikä kenellekään ulkopuoliselle. Ryhmän tuotoksia ei saa myöskään käyttää huoltajuuskiistoissa tai muutoin eroriitojen välineenä.

Katso esite ja lue lisää

Ryhmät ja ilmoittautumiset, Syksy 2019

Vertaiseroryhmä 1-3-luokkalaisille 12.-13.10.2019, molempina päivinä klo 10-17 välisenä aikana. Tarkempi aikataulu sovitaan osallistujien kanssa.

Ilmoittautuminen ryhmään 20.9.2019 mennessä.
Ryhmän kokoontumispaikka kerrotaan ilmoittautuneille.
Vetäjinä johtava nuorisotyönohjaaja Mirka Simonen ja nuorisotyönohjaaja Jenni Haltia.

Ilmoittautuminen

Vanhempien on mahdollista, lasten ollessa ryhmässä, jakaa ajatuksiaan Yhden Vanhemman Perheiden Liiton (YVPL) aluekoordinaattori Teija Hallbäck-Vainikan kanssa. Jos sinulla on kysyttävää aikuisten tuesta, olethan yhteydessä ohjaajaan: teija.hallback-vainikka@yvpl.fi tai p. 040 541 5294.

Julkaistu: 05.06.2019