Uusi digitaalinen yhdessaselviydytaan.fi -työkalupakki avuksi lasten korona-ahdistukseen

Turun yliopiston lastenpsykiatrian tutkimuskeskus on avannut internetsivuston vanhemmille, joiden lapsilla ilmenee ahdistus- tai pelko-oireita koronaepidemian aikana. Yhdessä selviydytään -sivustolle on koottu tietoa ahdistuneisuudesta, neuvoja hankalien tunteiden läpikäymiseen sekä yksinkertaisia harjoituksia, joilla helpottaa vanhemman omaa ja lapsen ahdistusta. Sivuston ovat toteuttaneet kokeneet digihoidon tutkijat.

Sivuston sisältö perustuu käyttäytymisterapeuttiseen menetelmään, joka on osoitettu parhaaksi tavaksi lievittää lasten ahdistuneisuutta ja pelkoja.

Sivusto auttaa vanhempaa tunnistamaan ahdistuksen ja keskustelemaan siitä lapsen kanssa. Erilaisten harjoitusten avulla ahdistuksen saa hallintaan

Sivustolla ohjataan harjoittelemaan helposti omaksuttavia taitoja, kuten rentoutumista hengittämisen avulla ja mielikuvaharjoituksia. Lisäksi vahvistetaan rohkaisevaa ajattelua ja arjen suunnittelua yhdessä lapsen kanssa.

Sivustolle rekisteröidytään osoitteessa https://yhdessaselviydytaan.fi 

Kaikille avoin sivusto

Sivustoon liittyy tieteellinen tutkimus. Siinä selvitetään tarjottujen keinojen vaikutusta vanhemman ja lapsen hyvinvointiin väestötasolla. Tutkimuksen avulla saadaan arvokasta palautetta sivuston laadusta sekä tietoa siitä, miten ja mitkä asiat ihmisiä auttavat. Näin sivusto pystytään kehittämään niin, että se vastaa käyttäjien tarpeisiin jatkossa yhä paremmin.

Lisätietoja:

Tutkimuskoordinaattori Terja Ristkari, p. 050 464 3141, terja.ristkari@utu.fi
Tutkija Tarja Korpilahti-Leino, 050 307 3952, tarja.i.korpilahti-leino@utu.fi

Sivuston on suunnitellut Voimaperheet-tutkimusryhmä, jolla on pitkä kokemus digitaalisten, mielenterveyttä edistävien ohjelmien suunnittelu- ja tutkimustyöstä. Sivuston tutkimusta rahoittaa Juho Vainion Säätiö, joka kansanterveyttä ja terveitä elämäntapoja edistävään tutkimukseen ja toimintaan. Tutkimus kytkeytyy INVEST-lippulaivahankkeeseen, joka kehittää menetelmiä lasten ja nuorten hyvinvoinnin tueksi.

Sivustosta on valmisteilla ruotsin, englannin- ja venäjänkieliset versiot.

 

Julkaistu: 29.04.2020