Yritys Hyvä -palkinto Ketunpesään

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n jäsenjärjestö Sateenkari Koto ry:n päiväkodin lapset saavat tänään 17.5. Helsingissä Yritys Hyvä -palkinnon. Ketunpesän päiväkodin esikoululaiset voittivat maanlaajuisen kisan vaikuttamisprojektillaan ja matkasivat pokkaamaan palkinnon koko ryhmän voimin Helsinkiin. Lasten omista lähtökohdista lähteneen projektin palkitseminen on hieno huipennus lasten omalle aktiivisuudelle.

Tuumasta toimeen

Ketunpesän päiväkodin lapset ulkoilevat päivittäin lähimetsissä ja heidän päivittäisen reittinsä varrella oli oja, jonka yli aikuiset joutuivat usein nostamaan pienimpiä. Eskarilaiset alkoivat pohtia ongelmaa ja totesivat, että ojan yli pitää saada silta. He tarttuivat tuumasta toimeen ja aktiivisina toimijoina alkoivat rakentaa siltaa ojan yli päiväkotivaarin avustamana. Sillan valmistuttua se on rikottu pariin otteeseen, mutta sisukkaasti lapset rakentavat sen aina uudestaan. Lisäksi silta koristellaan aina kauden teemojen mukaan, mm. joulun alla silta sai valaistuksen. Koristeluissa on ollut apuna myös alueella koiraansa ulkoiluttava taiteilija, joka tarjoutui antamaan omia vanhoja maalauksiaan kylttimateriaaliksi. Lapset ottivat maalaukset ilolla vastaan ja ripustivat yhden taulun taidenäyttelyksi.

Sillan rakennusprojekti on oiva esimerkki lasten osallistamisesta ja sen positiivisista vaikutuksista. Siltaa on rakennettu moninaisilla tasoilla ja on mahtavaa, että hyvä teko on palkittu ja ylpeä ryhmä pääsee vielä aiheen tiimoilta matkalle Helsinkiin.

Yritys Hyvä

Yritys Hyvä 2017 etsi Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi tulevaisuuden sankaritarinoita. Kilpailuun tuli erilaisia tarinoita sankaruudesta: pienistä supersankareista aina arjen sankaritekoihin. Sankareissa ja yrittäjissä on jotain samaa; molemmat ottavat kohtalon omiin käsiinsä ja heillä on rohkeutta kulkea valittua polkuaan.

Yritys Hyvä on valtakunnallisesti suurin lasten ja nuorten yrittäjyysaiheinen kilpailu kouluissa ja vapaa-ajan areenoilla. Kilpailu kannustaa pohtimaan yrittäjyyttä jo pienten esikouluikäisten kanssa, kuten myös perusasteella, lukioissa ja ammattioppilaitoksissa.

Luokkien parhaista valikoitiin ja loppukilpailuun lähetettiin 510 työtä 1250 taitavalta lapselta ja nuorelta. Tänä vuonna valittiin 21 voittajaa ja kahdelle työlle myönnettiin kunniamaininta. Voittajille jaetaan henkilö- ja ryhmäkohtaisia stipendejä yli 10 000 euron arvosta.

 

YRITYS HYVÄ 2017 VOITTAJAT SARJOITTAIN:

SARJA 1 (esikoulu)
Oman metsän kunnostusprojekti (vaikuttamisprojekti)
Ketunpesän päiväkodin esikoululaiset, Turku
Työn ohjaaja Hanna Tarponen

Julkaistu: 17.05.2017