Jäsenjärjestöesittelyssä: Auralan Nuoret ry ja Turun Tyttöjen Talo

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry täyttää tänä vuonna 20 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi pyysimme jäsenjärjestöjä kertomaan tarkemmin toiminnastaan. Auralan Nuoret on ollut VSLJ:n jäsen vuodesta 2009.

Mitä järjestönne tekee ja mikä on tavoitteenne? 

Järjestömme tavoite on tukea lasten ja nuorten kasvua yksilöinä ja yhteisön jäseninä.
 

Ketkä teillä työskentelevät tavoitteen eteen?  

Meillä on työssä eri alojen ammattilaisia ja vapaaehtoisia. 

Kenelle toiminta tai palvelut on tarkoitettu tai kuka voi tulla mukaan toimintaan? 

Tällä hetkellä meillä on koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, joka on tarkoitettu koulunsa aloitteleville ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille. 1–3-luokkalaisille järjestetään kesäisin kesätoimintaa.  

Lisäksi meillä on maksutonta vapaa-ajan toimintaa Turun Tyttöjen Talolla keskustassa ja Varissuolla 10–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden. Varissuolla toimintaa on myös tyttöjen äideille. Keskustan Talolla on seksuaalineuvontaa ja -väkivaltatyötä. 

Minkä Varsinais-Suomen kuntien asukkaille toimintaa tai palveluitanne on tarjolla joko paikan päällä tai diginä? 

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on turkulaisille ja koululaisten kesätoiminta turkulaisille ja lähikuntien lapsille. Tyttöjen Talon toimintaan turkulaisten lisäksi ovat tervetulleita lähikuntien tytöt ja nuoret naiset. 

Voivatko ammattilaiset olla teihin yhteydessä? Missä asioissa? 

Teemme mielellämme yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa. Yhteistyö voi sisältää asiantuntijuuden vaihtoa, palveluohjausta, yhteistyötä toiminnan kehittämisessä ja toteuttamisessa. Turun Tyttöjen Taloilla on ammattilaisille suunnattuja tutustumisaikoja. 

Mikä on erityistä juuri teissä? Mitä puuttuisi, jos teitä ei olisi olemassa? 

Erityisyytemme toimintamuodoistamme on Turun Tyttöjen Taloilla sukupuolieriytetty toiminta sekä sukupuoli- ja kulttuurisensitiivinen työote. 

 

"Ryhmät on kivoja mahiksia hengata samoista asioista kiinnostuneitten ihmisten kanssa, oppia uutta ja saada uusia kokemuksia". 

- Asiakasnuori -

 

Auralan Nuoret ja Turun Tyttöjen talon löydät seuraavista kanavista: 

Auralan Nuoret ry:n verkkosivut 

Turun Tyttöjen Talon verkkosivut 

Facebook @TurunTyttojenTalo

 Instagram @turuntyttojentalo

Tiktok turuntyttojentalo

 

Kokoamme kaikki mukaan lähteneet järjestöt yhdelle sivulle, josta voit tutustua tarkemmin siihen, mistä kussakin järjestössä on kyse. Julkaisemme uuden järjestöesittelyn viikoittain. Voit tutustua kaikkiin VSLJ:n jäsenjärjestöihin myös täältä.

#VSLJ20 #LastenHyväksi