Lastensuojelujärjestöt ovat oleellinen osa alueen lasten, nuorten ja perheiden turvaverkkoa.

Varsinais-Suomen alueella on paljon lastensuojelujärjestöjä, joista jokaisella on omat erityisvahvuutensa ja -osaamisensa. Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry (VSLJ) kokoaa nämä järjestöt ja niiden tarjoaman avun yhteen helposti tavoitettavaksi kokonaisuudeksi. 

Jäsenjärjestöissämme yhdistyy ammattilaisten tietämys, kokemusasiantuntijuus ja vapaaehtoisten sitoutuminen. Lastensuojelujärjestöt tarjoavat monenlaisia tukitoimia ja toimintaan voi tulla matalalla kynnyksellä ilman lähetettä. Lapset, nuoret ja perheet saavat apua pääsääntöisesti apua nopeasti ilman pitkiä jonotusaikoja, ja tapaamiset järjestyvät usein myös ilta-aikaan tai etäyhteydellä. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja pääsääntöisesti maksutonta. Asiakas tai ammattilainen voi olla suoraan yhteydessä järjestöön. Osa järjestöistä tarjoaa myös sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaisia palveluita. 

VSLJ:n jäsenjärjestöt lukuina

 • 42

  jäsenjärjestöä

 • 780

  ammattilaista

 • 5800

  vapaaehtoista

 • 190

  kokemustoimijaa

Toiminnan tunnusluvut

 • Lastensuojelujärjestöjen toiminnan tunnusluvut 2023

  Koostamme vuosittain yhteen lastensuojelujärjestöjen toiminnan tunnusluvut.

  Lataa

Alueen ammattilaisille

Järjestämme alueen ammattilaisille ja tuleville ammattilaisille tilaisuuksia, joissa järjestöt esittelevät toimintaansa. Kokoamme yhteen materiaaleja jäsenjärjestöjemme palveluista.