Jäsenjärjestöesittelyssä: Perhekuntoutuskeskus Lauste

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry täyttää tänä vuonna 20 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi pyysimme jäsenjärjestöjä kertomaan tarkemmin toiminnastaan. Perhekuntoutuskeskus Lauste on ollut VSLJ:n jäsen vuodesta 2005. 

Mitä järjestönne tekee ja mikä on tavoitteenne? 

Perhekuntoutuskeskus Lauste on yksityinen, voittoa tavoittelematon lastensuojelupalveluiden asiantuntija ja lastensuojelun edelläkävijä. Jatkuvasti kehittyvillä palveluillamme saamme aikaan enemmän lasten ja perheiden kuntoutuksessa. 

Ketkä teillä työskentelevät tavoitteen eteen?

Eri palveluissa työskentelee yli 200 lastensuojelun, sosiaalihuollon palvelujen ja erityisopetuksen ammattilaista, jotka päivittävät jatkuvasti osaamistaan ja hyödyntävät alan uusia innovaatioita. 

Kenelle toiminta tai palvelut on tarkoitettu tai kuka voi tulla mukaan toimintaan? 

Toimintamme on tarkoitettu lapsille ja lapsiperheille, ja asiakkaat ohjautuvat palveluumme kuntien ammattilaisten kautta. 

Minkä Varsinais-Suomen kuntien asukkaille toimintaa tai palveluitanne on tarjolla joko paikan päällä tai diginä?

Palvelumme on tarjolla kaikille Varsinais-Suomen kuntien asukkaille. Toimipaikkamme sijaitsevat Turussa ja Uudessakaupungissa. 

Voivatko ammattilaiset olla teihin yhteydessä? Missä asioissa? 

Palvelemme laajasti erilaisissa palveluohjauksissa ja tuen tarpeen kysymyksissä ja ammattilaiset voivat olla yhteydessä meihin missä aiheessa tahansa. 

Ammattilaisten kannattaa myös käydä tutustumassa tarjoamiimme webinaareihin, jotka löytyvät www-sivuiltamme. Todella suosittu Traumatietoinen kohtaaminen lasten ja nuorten palveluissa -webinaari saa jatkoa, ja syksyllä tarjoamme alan ammattilaisille mielenkiintoisen kattauksen Systeemisen työn hyödyistä. 

Mikä on erityistä juuri teissä? Mitä puuttuisi, jos teitä ei olisi olemassa? 

Perhekuntoutuskeskus Lausteella on vahvaa osaamista erityisen ja vaativan tason sijaishuollon palveluista, sekä erityisen huolenpidon järjestämisestä. Jos Perhekuntoutuskeskus Laustetta ei olisi olemassa, puuttuisi lastensuojelun kentältä monipuolinen toimija, palveluntarjoaja sekä -kehittäjä. 

Palvelukeskus Telakalla ja Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessa konkretisoituu se, miten kehitämme innovatiivisia, asiakaskeskeisiä ja joustavia palveluja. Etsimme jatkuvasti uudenlaisia ratkaisuja palveluiden kehittämiseksi ja parantamiseksi. 

Haluaisitteko nostaa jotain muuta esiin? 

Seuraava Lausteen tarjoama kehittämistapahtuma on 28.10.2022. Kaikille sote-ammattilaisille suunniteltu webinaari käsittelee tänä vuonna systeemisen työn hyötyjä eri näkökulmista. Katso lisätietoja tästä.

 

"Oli ilo huomata, että perhekuntoutuksessa ei sanota ”ei” edes todella haastavien perheiden, taustojen ja tilanteiden edessä, vaan pyritään löytämään ratkaisuja."

- Sosiaalityöntekijä, perheyksikkö - 

 

Perhekuntoutuskeskus Lausteen löydät seuraavista kanavista: 

Perhekuntoutuskeskus Lausteen verkkosivut  

Facebook @PerhekuntoutuskeskusLauste 

Instagram @perhekuntoutuskeskus_lauste 

LinkedIn Perhekuntoutuskeskus Lauste 

 

Kokoamme kaikki mukaan lähteneet järjestöt yhdelle sivulle, josta voit tutustua tarkemmin siihen, mistä kussakin järjestössä on kyse. Julkaisemme uuden järjestöesittelyn viikoittain. Voit tutustua kaikkiin VSLJ:n jäsenjärjestöihin myös täältä.

#VSLJ20 #LastenHyväksi