Järjestöjen toimintaa ja tukea kesällä 2024

Lastensuojelujärjestöissä työskentelee suuri joukko osaavia ammattilaisia, vapaaehtoisia, vertaisia ja kokemusasiantuntijoita. Alle on koottu järjestöjen tarjoamaa tukea ja apua lapsille, nuorille ja vanhemmille sekä kesäajan toimintaa ja tekemistä. Monen järjestön palvelut ovat saatavilla koko Varsinais-Suomessa ja digi-/puhelinpalveluina. Palvelut ja toiminnat ovat maksuttomia. Tarkemmat tiedot ja kesän aikataulut voit tarkistaa lisätiedoista.

Voit olla suoraan järjestöihin yhteydessä, olit sitten tukea tarvitseva tai ammattilainen. Hätätilanteessa soita 112.

Klikkaamalla alta pääset suoraan oikeaan osioon

Apua kesän jokaisena päivänä

Valtakunnallinen MIELI Kriisipuhelin 24/7 numerossa: 09 25250111

Chat 7-15-vuotiaille lapsille joka päivä klo 9-22. Voit keskustella mistä tahansa, mutta erityisesti tilanteisiin, joissa koet olosi turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitset apua. Apuu-chat.

Keskusteluapua 12-29-vuotiaille. Sekasin-chat.

Lasten ja nuorten puhelin. Avoinna vuoden jokaisena päivänä numerossa: 116 111. Voit soittaa ma-pe klo 14–20 ja la-su klo 17–20. Puhelu on maksuton, eikä näy puhelinlaskussa. Voit ottaa yhteyttä nimettömästi. Du kan också ringa på svenska må-ti kl. 14–17 och ons-to kl. 14–20 på numret 0800 96 116. Lisätietoja: MLL Nuortennetti.

Lasten ja nuorten chat. Voit jutella chatissä nimettömästi jokaisena päivänä klo 17-20. Lisätietoja ja chat: MLL Nuortennetti.

Nuorten turvatalon tilapäinen majoitus auki Turussa koko kesän 24/7. Mahdollisuus myös keskusteluapuun. Yliopistonkatu 24 A 15, 20100 Turku p. 02 253 9667, 040 660 8048 (myös WhatsApp) turvatalo.turku@punainenristi.fi. Lisätietoja: SPR Nuorten turvatalo.

Turun turvakodista ympärivuorokautista suojaa sekä naisille että miehille silloin, kun lähisuhdeväkivaltatilanteessa kotiin ei voi jäädä väkivallan, uhkailun tai pelon takia. Turvakoti on auki jokaisena päivänä 24/7. Jos kotonasi on perheen lisäksi lemmikkieläimiä, kysy turvakodista toimintaohjeet myös lemmikkien turvaan saattamiseksi. Ota yhteyttä: 02 513 4100 tai turvakoti@tuentu.fi.

Nollalinja, apua väkivaltaan. Ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Puh: 080 005 005. Lisätietoja ja chat: Nollalinja.

Apua ja tukea lapsille ja nuorille

Murrosikään, nuoruuteen sekä vanhemmuuteen liittyvissä asioissa tukea 10-18-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen, yhdessä tai erikseen. Auki koko kesän ja tavoitettavissa puhelimitse arkisin 044 5355400 tai verkkosivujen yhteydenottolomakkeella. Lisätietoja: Linkki-toiminta.

Tukea nuorelle tai hänen läheiselleen mm. arjen sujumiseen, perheen ristiriitoihin tai muihin pulmiin. Mm. keskusteluapua, tilapäistä majoitusta ja ympärivuorokautinen kriisivastaanotto. Auki Turussa koko kesän 24/7 SPR Nuorten turvatalon tiloissa Yliopistonkatu 24 A 15, Turku, puhelimitse 02 253 9667, WhatsApp 040 660 8048 ja turvatalo.turku@punainenristi.fi. Lisätietoja: SPR Nuorten turvatalo.

Keskustelutukea, kun läheisen mielenterveys- tai päihdehaasteet kuormittavat. Avoinna koko kesän. Voit varata ajan numerosta 044 793 0580 klo 9-15 tai verkkosivuilta. Myös etäyhteydet mahdollisia. Lisätietoja ja ajanvaraus: V-S FinFami.

Keskustelutukea anonyymisti Tukinetistä. Pääset kirjoittamaan FinFamin työntekijälle luomalla ensin nimimerkin osoitteessa www.tukinet.net. Tämän jälkeen voit hakea sivustolta keskustelutuen teeman nimellä "Tukea psyykkisesti oireilevien tai sairastavien omaisille ja läheisille". Kun olet tehnyt tukipyynnön, työntekijä vastaa sinulle noin viiden päivän kuluessa. Tukinet -keskustelutuessa on tauko 1.–12.7. Lisätietoa: Tukinet.net

Ohjausta ja tukea turkulaisten maahanmuuttajaperheiden lapsille, esimerkiksi kouluun, kotiin tai kavereihin liittyvissä asioissa. Autamme mielellämme myös juuri sinulle sopivan harrastuksen löytämisessä. Meiltä saat tukea myös suomen kieleen ja läksyapua myös muissa kouluaineissa. Järjestämme myös avointa toimintaa sekä kerhoja ja retkiä lapsille (7-11 vuotiaille Linkkikioski-hanke) ja nuorille (12-16 vuotiaille Oikeus Kasvaa Suomessa-hanke). Ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään! Työntekijämme löydät Varissuon ja keskustan toimistoiltamme. Puh. 040 161 3705, S-posti: info@mvkk.fi. Huom. toimistomme ovat heinäkuussa kiinni! Lisätietoja: MVKK

Maahanmuuttajille apua, tukea ja ohjausta. Kysy mitä vain. Turun talousalueella. Maahanmuuttajapalvelut palvelee arkisin klo 8-16.30. Kesätauko 21.6.-22.7. Soita tai laita viestiä (tekstiviesti, WhatsApp, Telegram, Signal, Messenger tai Instagram) Katy Viljanen p. 050 311 4128 tai Markku Estala p. 050 311 4129. Lisätietoja: YMCA Turku

Lasten ja nuorten chat kaikille alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tule juttelemaan mieltäsi painavista asioista, esimerkiksi jos vanhempasi ovat eronneet, kotona riidellään, seurustelusuhteessa on pulmia tai seurustelusuhde on päättynyt, kotona on turvatonta ja sinua pelottaa, kotona on väkivaltaa tai sinua tai jotain perheenjäsentäsi on satutettu. Chat on auki arkipäivisin kello 15-19, vastaamassa ovat Ensi- ja turvakotien liiton koulutetut työntekijät. Lisätietoja ja chat: Ensi- ja turvakotien liitto.

12-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden matalakynnyksistä, maksutonta ja luottamuksellista yksilöllistä tukea Turun Tyttöjen Talolla myös kesäkuun ajan. Meiltä saat keskustelutukea elämän vaihtuviin tilanteisiin ja kaikenlaisiin mieltä askarruttaviin asioihin, seksuaalineuvontaa sekä tukea seksuaaliväkivaltaa kohdanneille. Ota yhteyttä ohjaaja Johannaan ajanvarausta varten, tai mikäli sinulla heräsi kysymyksiä. puh. 045 128 9808 johanna.lindroos@mimmi.fi. Lisätietoja: Turun Tyttöjen Talo

Mielenterveys- ja päihdeläheisten virtuaalinen kohtaamispaikka Discordissa. Auki 24/7. Rentoa jutustelua ja kokemusten vaihtoa. Luo nimimerkki ja liity palvelimelle: Huolenkantajat -Discord.

Alle 18-vuotiaiden riitojen, kiusaamisen, ilkivallan, lievien rikosten ja muiden konfliktien selvittämiseen. Katusovittelussa tärkeää on osapuolten tasavertainen kohtaaminen ja asian selvittäminen sekä ratkaisujen hakeminen yhdessä. Palvelee kesäkuun ajan, kesätauko 1.7.-12.8. Lisätietoja ja yhteystiedot: Turun NMKY/YMCA Turku.

Rikosuhripäivystys (RIKU) avoinna arkisin koko kesän. Matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita kaiken ikäisille eri rikosten uhreille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville. Palvelut ovat maksuttomia ja yhteyttä voi myös nimettömänä. RIKUchatistä voit kysyä ohjeistusta rikosuhriasioista. Rikosuhripäivystys 116 006 ja RIKUchat palvelee arkisin kello 9–15 ja Juristin puhelinneuvonta kesä- ja elokuussa ma–to kello 17–19 numerossa 0800 161 177. Lounais-Suomen palvelupisteille Saloon, Turkuun, Raumalle ja Poriin voi jättää yhteydenottopyynnön osoitteessa riku.fi tai sähköpostilla lounaissuomi@riku.fi. Lisätietoja: Rikosuhripäivystys (RIKU).

Tukikeskustelua 4-12-vuotiaille lapsille ja 13-18-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet tai jotka asuvat uusiperheessä. Konttorimme sijaitsee Paraisille, tarjoamme tukea myös online-välitteisesti. / Barnavårdsföreningen erbjuder stödsamtal för barn i åldern 4-12 år och ungdomar i åldern 13-18 år vars föräldrar har skilt sig eller som bor i en ny familj. Vårt kontor ligger i Pargas, vi erbjuder även stöd online. Sara Särkelä tel/puh. 0504734074, sara.sarkela@bvif.fi, Eva Palmgren-Wickström tel/puh. 0504210238, eva.palmgren-wickstrom@bvif.fi.

Samtalsstöd för unga på Folkhälsans ungdomsmottagning i Pargas och Åbo under hela sommaren. Du kan boka tid via vår webbokning, om du inte hittar en passande tid kan du skicka epost till ung.aboland@folkhalsan.fi eller ringa 044 788 3640.

Tukihenkilötoiminnasta kaveri lapselle tai nuorelle, perhekummi lapsiperheelle tai ystävä maahanmuuttajaäidille. Vapaaehtoista tukihenkilöä voi hakea kesälläkin. Lisätietoja: MLL V-S piiri

Apua ja tukea vanhemmille

Murrosikään, nuoruuteen sekä vanhemmuuteen liittyvissä asioissa tukea 10-18-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen, yhdessä tai erikseen. Auki koko kesän ja tavoitettavissa puhelimitse arkisin 044 5355400 tai verkkosivujen yhteydenottolomakkeella. Lisätietoja: Linkki-toiminta.

Nuorelle tai hänen läheiselleen mm. arjen sujumiseen, perheen ristiriitoihin tai muihin pulmiin tukea. Mm. keskusteluapua, tilapäistä majoitusta ja ympärivuorokautinen kriisivastaanotto. SPR Nuorten turvatalon tiloissa Yliopistonkatu 24 A 15, Turku, puhelimitse 02 253 9667, WhatsApp 040 660 8048 ja turvatalo.turku@punainenristi.fi. Lisätietoja: SPR Nuorten turvatalo.

Keskustelutukea raskaana oleville ja vauva- ja taaperoperheille.  Vauvaperheohjaus on maksutonta matalan kynnyksen tukea ja apua vauvaperheille ja raskaana oleville. Tukea vanhempien jaksamiseen ja arjen sujumiseen sekä apua varhaisen vuorovaikutuksen syntymisessä. Työntekijän tavoitat numerosta: 050 575 8184 tai sähköpostitse: babyblues@tuentu.fi. Vauvaperheohjaus on kesätauolla 15.-26.7.2024 välisenä aikana. Lisätietoja: Turun ensi- ja turvakodin Baby Blues.

Vapaaehtoisten tarjoamaa vertaistukea synnytyksen jälkeistä tai raskausajan masennusta sairastaville sekä vauva-ajan psykoosin kokeneille äideille. Kahdenkeskinen tukiäititoiminta on kesätauolla 20.6.-31.7. välisen ajan. Valtakunnallisista etätukea, kuten vertaistukipuhelin, chatteja sekä verkkovertaistukiryhmä, on tarjolla myös kesällä. Aikataulut: Äimä ry.

Lapsiperheille vanhempien eron eri vaiheisiin maksutonta tukea. Yhteydenottopyynnöt: silta@tuentu.fi ja sähköinen puhelinajanvaraus. Silta on kesätauolla 15.-28.7.2024 välisenä aikana Lisätietoja ja ajanvaraus: Turun ensi- ja turvakodin eroauttamistyö Silta.

Tukea ja opastusta miehille ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä. Erosta Elossa -toiminta tarjoaa henkilökohtaista keskustelutukea ja neuvontaa henkilökohtaisin tapaamisin, videovälitteisesti, sähköpostitse ja puhelimitse kesä- ja elokuussa. Lisätietoa ja yhteystiedot: Miessakit ry.

Tukikeskustelua eronneille vanhemmille, vanhemmille jotka miettivä eroa tai haluavat parantaa parisuhdetta, vanhemmille ketkä asuvat uusiperheessä. Samtalstöd till separerade föräldrar, föräldrar som funderar på separation eller vill förbättra sin parrelation, föräldrar som bor i nyfamilj. Sara Särkelä tel/puh. 0504734074, sara.sarkela@bvif.fi, Eva Palmgren-Wickström tel/puh. 0504210238, eva.palmgren-wickstrom@bvif.fi

Keskustelutukea, kun läheisen mielenterveys- tai päihdehaasteet kuormittavat. Avoinna koko kesän. Voit varata ajan numerosta 044 793 0580 klo 9-15 tai verkkosivuilta. Myös etäyhteydet mahdollisia. Lisätietoja ja ajanvaraus: V-S FinFami.

Apua odottaville äideille tai pikkulapsiperheille, kun oma tai kumppanin päihteiden käyttö mietityttää. Apua voi hakea nimettömänä ja se on maksutonta. ETMA-työntekijä voi tulla työpariksi myös ammattilaisille. Ota yhteyttä: Tuuli Neittamo, tuuli.neittamo@tuentu.fi, p. 050 406 0844 tai Laura Räsänen, laura.rasanen@tuentu.fi, p. 050 379 9700. Kesätauolla 8.7.-21.7.2023 välisenä aikana. Lisätietoja: Turun ensi- ja turvakodin Olivia.

Keskustelutukea anonyymisti Tukinetistä. Pääset kirjoittamaan FinFamin työntekijälle luomalla ensin nimimerkin osoitteessa www.tukinet.net. Tämän jälkeen voit hakea sivustolta keskustelutuen teeman nimellä "Tukea psyykkisesti oireilevien tai sairastavien omaisille ja läheisille". Kun olet tehnyt tukipyynnön, työntekijä vastaa sinulle noin viiden päivän kuluessa. Tukinet -keskustelutuessa on tauko 1.–12.7. Lisätietoa: Tukinet.net

Keskusteluapua, kun perheessä on ollut lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Erityistä huomiota kiinnitetään lapsen hyvinvointiin perheen kriisitilanteessa. Auki koko kesän arkisin 8–16. Ota yhteyttä: pilari@tuentu.fi tai lähijohtaja Maarit Kangas, p. 050 4081 806. Lisätietoja: Turun ensi- ja turvakoti.

Maahanmuuttajille apua, tukea ja ohjausta. Kysy mitä vain. Turun talousalueella. Maahanmuuttajapalvelut palvelee arkisin klo 8-16.30. Kesätauko 21.6.-22.7. Soita tai laita viestiä (tekstiviesti, WhatsApp, Telegram, Signal, Messenger tai Instagram) Katy Viljanen p. 050 311 4128 tai Markku Estala p. 050 311 4129. Lisätietoja: Turun NMKY - YMCA Turku.

Tukea ja neuvontaa turkulaisten maahanmuuttajaperheiden vanhemmille kahden kesken. Toimimme linkkinä koulun ja kodin välillä ja olemme mukana helpottamassa niiden välistä viestintää ja yhteistyötä. Neuvomme mielellämme esimerkiksi Wilman ja eVakan käytössä ja tuemme suomen kieleen liittyvissä haasteissa. Voimme olla apuna myös lasten harrastusten ja taloudellisen tuen löytämisessä. Ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään! Työntekijämme löydät Varissuon ja keskustan toimistoiltamme. Puh. 040 161 3705, S-posti: info@mvkk.fi. Huom. toimistomme ovat heinäkuussa kiinni! Lisätietoja: MVKK

Tukea ja tietoa lapsiperheiden arkeen. Vanhempainnetin vanhempainpuhelin ja chat palvelee kesälläkin, mutta päivystysajoissa voi olla muutoksia. Tarkemmat tiedot: Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Tukihenkilötoiminnasta kaveri lapselle tai nuorelle, perhekummi lapsiperheelle tai ystävä maahanmuuttajaäidille. Vapaaehtoista tukihenkilöä voi hakea kesälläkin. Lisätietoja: MLL:n V-S piiri ja hakulomake.

Vertaistukea verkossa äideille. Turun Seudun Mamit on kaikille äideille avoin ryhmä, joka tarjoaa keskustelua, vertaistukea ja yhteisöllistä tekemistä kesälläkin. Lisätietoja: Turun Seudun Mamit (FB)

Chatit moneen elämäntilanteeseen, kuten väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteeseen, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai kun päihteet aiheuttavat huolta. Lisätietoja ja kesäajan aukiolot: Ensi- ja turvakotien liiton chatit.

Rikosuhripäivystys (RIKU) avoinna arkisin koko kesän. Matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita kaiken ikäisille eri rikosten uhreille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville. Palvelut ovat maksuttomia ja yhteyttä voi myös nimettömänä. RIKUchatistä voit kysyä ohjeistusta rikosuhriasioista. Rikosuhripäivystys 116 006 ja RIKUchat palvelee arkisin kello 9–15 ja Juristin puhelinneuvonta kesä- ja elokuussa ma–to kello 17–19 numerossa 0800 161 177. Lounais-Suomen palvelupisteille Saloon, Turkuun, Raumalle ja Poriin voi jättää yhteydenottopyynnön osoitteessa riku.fi tai sähköpostilla lounaissuomi@riku.fi. Lisätietoja: Rikosuhripäivystys (RIKU).

Lapsilähtöistä kuntoutusta avohoidossa oleville äideille ja alle 3-vuotiaiden lasten perheille, jotka eivät tarvitse laitoskuntoutusta. Päihdetyön Pidä kiinni® avopalveluyksikkö Olivia auki koko kesän lukuun ottamatta 8.7.-21.7., ja tavoitettavissa parhaiten kello 8–16 arkipäivisin. Paikkatiedustelut ja lisätietoja: Minna Backlund minna.backlund@tuentu.fi, p. 050 572 4215, Laura Räsänen, laura.rasanen@tuentu.fi, p. 050 379 9700 sekä Turun ensi- ja turvakodin Olivia.

Turun ensi- ja turvakoti ry:n ensikoti sekä Pidä kiinni® päihde-ensikoti Pinja auki 24/7 koko kesän.  Huom. kuntoutukseen haetaan hyvinvointialueen sosiaalitoimen kautta. Lisätietoja ja paikkakyselyt: Turun ensikoti ja ensikoti Pinja.

 

Toimintaa ja tekemistä

Lapsille ja nuorille

Kivaloma kulmilla -toimintaa alakoululaisille Pansiossa 3.-28.6. klo 10-16. Kivaloma kulmilla tarjoaa maksutonta toimintaa lapsille: uusia kavereita ja kivaa ajanvietettä turvallisten ohjaajien kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista - osallistuja voi osallistua koko toiminta-ajaksi tai olla paikalla lyhyemmän ajan. Osallistujilta kerätään huoltajien puhelinnumerot hätätilanteiden varalta. Osallistujan on hyvä ottaa mukaan vesipullo ja pukeutua sisä- ja ulkotoimintaan sopiviin vaatteisiin. Turun NMKY järjestää toimintaa yhteistyössä Turun kaupungin ja toimintakeskus Panskiksen kanssa. Kivaloman ohjelma päivittyy Turun harrastuskalenteriin.

Maksutonta toimintaa 7–11-vuotiaille lapsille kesäkuun ajan Mvkk:n Varissuon toimistolla, osoitteessa Katteluksenkatu 4. Ensimmäinen kerta ti 4.6. ja viimeinen to 27.6. Lisätietoja: Berent, berent.bozkurt@mvkk.fi, p. 040 163 2078 tai Saara, saara.kaltiomaa@mvkk.fi, p. 040 531 5771. Lue lisää: Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry

Maksutonta toimintaa 12-16-vuotiaille nuorille kesäkuun ajan Mvkk:n keskustan toimistolla, Uudenmaankatu 1. Lisätietoja: Berent, berent.bozkurt@mvkk.fi, p. 040 163 2078, tai Milla Kärnä, milla.karna@mvkk.fi, p. 040 356 8695. Lue lisää: Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry

Nuorten yökahvilatoimintaa 13-29-vuotiaille Vimman katutason kahvilassa ja aulassa osoitteessa Aurakatu 16, Turku. Yökahvila on avoinna koko kesän perjantaisin ja lauantaisin klo 20-01. Kesäiltoina Yökahvila voi jalkautua myös ulos, tästä tiedotetaan erikseen (kanava ei vielä tiedossa). Tarjolla ilmaiseksi pientä yöpalaa (kahvia, teetä, mehua ja pientä purtavaa). Käytettävissä myös Vimman lautapelit. Asiakkaille tarjotaan kahvilassa jatko-ohjausta mahdollisesti tarvitsemiensa muiden palveluiden pariin. Yökahvilatoimintaa järjestämässä Turun kaupungin nuorisopalvelujen kanssa yhteistyössä Turun NMKY, V-S Sininauha ry sekä Valo-Valmennusyhdistys.

Kesäryhmä 16-29-vuotiaille nuorille. 4.6.-11.7, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 10-14. Ohjelmassa mm. retkiä, pelailua, kuvista ja piknikkiä. Ilmoittautumiset kesäryhmään ja lisätietoja: Vamos Turku yhteydenottolomakkeen kautta tai yleisnumerosta 050 479 8461.

Maksuttomia ulkoiluretkiä ja yhteistä toimintaa 12-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille Turun Tyttöjen Talon keskustan toimipisteellä. 5.6. klo 14-16 Puistopiknik, 12.6. klo 14-16 Puistopiknik, 13.6. klo 12-14 Retki Samppalinnan maauimalaan, 18.6. klo 13-16 Retki Kupittaanpuistoon minigolfaamaan, 19.6. klo 12-16 Retki Ruissaloon Saaronniemeen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Johannalle: puh. 045 128 9808 johanna.lindroos@mimmi.fi. Talolla ollaan lomalla heinäkuun ajan, jonka jälkeen meidät tavoittaa taas syksyllä uuden ohjelman parissa.

Yökorista Turun ulkokentillä. Maksutonta, kaikille avointa korista, futista ja musaa Varissuolla, Halisissa, Lausteella, Kupittaalla ja Urheilupuistossa. Katso tarkat aikataulut Yökoriksen Instagram-tililtä tai Yökoris-sovelluksesta. Lisätietoja: Turun NMKY/YMCA Turku.

MLL:n paikallisyhdistysten kesäkerhot ja -leirit. Monet MLL:n paikallisyhdistyksistä järjestävät kesällä toimintaa oman alueensa lapsille ja nuorille. Tarkempia tietoja voi katsoa yhdistysten omilta sivuilta, yhteystiedot löytyvät piirin verkkosivuilta: MLL:n Varsinais-Suomen piiri ry.

Kesäklubi / Summer club. Punainen Risti järjestää muutamia kertoja kesän aikana maksutonta ja mukavaa toimintaa nuorille. Luvassa muun muassa joogaa, retkiä sekä yhdessäoloa. The Red Cross offers free activities for young people throughout the summer. Join us for yoga, trips, and good company. Tule nauttimaan kivoista kesäpäivistä kanssamme! / Come enjoy the nice summer days with us! Lisätietoja: SPR Varsinais-Suomen piiri

Toimintaa n. 13-26-vuotiaille, erityisesti lastensuojelun kokemusta omaaville nuorille. Piknik kesätiistaisin Samppalinnan puistossa 4.6 ja 18.6-30.7. kello 13-16, ei ennakkoilmoittautumista. Kesäillat torstaisin 13.6. ja 27.6.-1.8. kello 16-19, ennakkoilmoittautuminen. Lisäksi kartingia 18.7., ilmoittautuminen 12.7. mennessä. Mukaan toimintaan voi tulla myös ohjaajan tai kaverin kanssa. Lisätietoja: Veturointi-toiminnan Instagram tai inka.kuusikoski@autalasta.fi, puh. 044 7700554

Avoin kohtaamispaikka 17-28-vuotiaille nuorille aikuisille. Kohtaamispaikka Toivo tarjoaa mielekästä, aktivoivaa ja kuntoutumista tukevaa päivätoimintaa, apua ja ohjausta, muiden seuraa sekä paikan, jossa voi viettää aikaa. Auki kesä- ja elokuussa normaalisti, heinäkuun kesätauolla. Viikoittainen ohjelma ja aukioloajat: Kohtaamispaikka Toivon Facebook.

Lapsiperheille

Liikettä ja leikkiä - avoin salivuoro perheille tiistaisin klo 10-12 Auralan olohuoneella elokuun loppuun asti (Louhenpolku 3/Satakunnantie 10). Toimintatauko 24.6.-7.7. Kaikenikäiset lapset oman aikuisen seurassa ovat tervetulleita, ja liikkumaan voi tulla oman aikataulun mukaan klo 10–12 välillä. Naapurustokahveilla on samaan aikaan tarjolla kahvia ja mehua. Toiminta on maksutonta ja salin liikuntavälineet ovat vapaasti käytettävissä. Toiminta ei ole ohjattua vaan lapset ovat oman aikuisen vastuulla. Tervetuloa liikkumaan ja leikkimään yhdessä!

Aikuisten ja perheiden avoimet ovet Panskiksessa joka perjantai klo 11.30-15.00. Lapset voivat tulla vanhempiensa kanssa viettämään aikaa Panskikseen. Siellä voi jutella, pelata ja tehdä kaikkea kivaa. Ei ennakkoilmoittautumisia. Lisätietoja: Toimintakeskus Panskis.

Leirit monikulttuurisille perheille Sauvon Kupiluodon saaressa 16.-18. heinäkuuta ja 3.-4. elokuuta. Leirit ovat perheille ihanteellinen mahdollisuus viettää yhteistä aikaa irti arjen rutiineista. Lapsilla on myös mahdollisuus ja tilaisuus kokea erilaisia asioita, kuten tutustua uusiin ikätovereihin, oppia uusia asioita ja kokeilla erilasia urheilulajeja. Vanhemmat ovat kokeneet tärkeäksi kohtaamiset samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Leireillä vietetään yhteistä rentoa viikonloppua kauniissa maisemissa uiden, pelaillen ja seurustellen. Lisätietoa: Hatice, hatice.kutuk.mvkk.fi, p. 040 681 8457. Lue lisää: Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry.

Luontoretki: Runoja ja alppiruusuja tiistaina 11.6. kello 16.30–18.30. Lähde mukaan kokemaan sadunomaista tunnelmaa Raision Alppiruusupuiston poluille. Ota mukaan suosikkisi luontorunoista, ja jaa se halutessasi meidän muiden kanssa! Ilmoittautuminen 4.6. mennessä: V-S FinFami tai jaana.knaapi-lehtonen@vsfinfami.fi. Lisätietoja retkestä.

Kesäillat 17.6., 15.7. ja 22.8. klo 17-20 Kaarinassa. Ohjelmassa on saunan ja uimisen lisäksi mm. grillausta, kahvia ja pullaa sekä rentoa yhdessäoloa. Lisätietoja: V-S FinFami.

Avointa toimintaa lapsiperheille Halisten Opetuskoti Mustikassa kesäkuussa maanantaista torstaihin klo 9.30–11.00. Ohjelmassa on mm. tiistaisin retkipäivät, pihapelejä yhdessä ja muuta mukavaa! Lisätietoja sateenkaarikoto.fi tai Susanna Elo 040 543 5347, susanna.elo@sateenkaarikoto.fi

Kuvataidepaja lapsille ja perheille kesäkuussa. Sä Osaat -hankkeen ja KONSTAn järjestämä maksuton kuvataidepaja pidetään Halisten Opetuskoti Mustikassa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11–13 Halisten alueen perheille. Toimintaa on koko kesäkuun ajan. Lisätietoja sateenkaarikoto.fi tai Ainolta 044 240 3175, aino-maria.pusa@sateenkaarikoto.fi

Koko perheen iloinen kesätapahtuma Paimiossa. SPR Paimion osasto järjestää kesätapahtuman Paimion parantolan laavulla, Ruokolinnantie 28, 21540 Preitilä maanantaina 3.6.2024 klo 17–20. Tapahtuma on maksuton. Illan aikana on musiikkia, toimintapisteitä, visailuja ja pelejä. Tarjolla myös makkaraa ja mehua. Ei ennakkoilmoittautumista! Lisätietoja: SPR V-S piiri, Paimion osasto

Avointa toimintaa Turun Marakatissa. Kohtaamispaikka auki normaalisti 20.6.2024 asti. 25.6.–8.8. auki tiistaisin ja torstaisin 9–12 ja 13–15. Lisätiedot: MLL V-S piiri Marakatti.

Avointa toimintaa Raision Satelliitissa. Kohtaamispaikka auki normaalisti kesäkuussa. Heinäkuussa Satelliitti on avoinna ma-to 9–12.  Lisäksi iltaperhekahvilat 25.6., 23.7. ja 6.8. klo 17.30–19.30. Lisätiedot: MLL V-S piiri Satelliitti.

Avointa toimintaa Uudenkaupungin Ipana-Messissä. Kohtaamispaikka auki normaalisi 19.6. asti. Kesäperhekahvila auki perjantaisin 28.6., 5.7., 12.7., 19.7., 26.7., 2.8. ja 9.8. klo 9–13. Lisätiedot: MLL V-S piiri Ipana-Messi.

Avointa toimintaa Laitilan Mukulamestassa. Kohtaamispaikka auki normaalisi 18.6. asti. Kesäperhekahvila auki ti 25.6., ke 3.7., ma 8.7., ma 15.7., ti 23.7., ke 31.7. ja ma 5.8. klo 9–13. Lisätiedot: MLL V-S piiri Mukulamesta.

Vertti-ryhmä lapsiperheille, joissa vanhemmalla on masennusta ja perheessä on 7–12-vuotiaita lapsia. Ryhmä alkaa aloitustapaamisella ke 7.8. klo 17–19 ja jatkuu viikonlopun kestävällä leirillä 16–18.8.2024 Sinapin leirikeskuksessa Turussa. Leirin jälkeen osallistujat tapaavat vielä kahdesti ja jatkavat yhdessä työskentelyä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen 16.7. mennessä: V-S FinFami.

Klikkaa tästä itsesi alkuun