"Murrosikäinen tyttäremme haistattelee, koulu ei suju eivätkä kotiintuloajat pidä."

"Sain Perhelinjasta tukea huolehtiessani mielenterveysongelmista kärsivästä isästäni."

"Mieheni on lyönyt minua useasti ja pelkään myös lasteni terveyden puolesta."

"Perhelinjan apu oli korvaamatonta, kun puolisoni ilmoitti yhtäkkiä haluavansa eron."

"Sain apua Perhelinjasta, kun jouduin huolehtimaan pienimmistä sisaruksistani ja alkoholia käyttävistä vanhemmistani."

"Perhelinjan avoin toiminta auttoi löytämään muita äitejä muuttaessamme uudelle paikkakunnalle."

Huolia ja ongelmia ei tarvitse ratkaista yksin, meiltä saat apua

Perhelinjan yksilö- ja perhetyön vastaanotto

Perhelinja tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille sekä heidän läheisilleen järjestöjen tuottamaa matalan kynnyksen neuvontaa, ohjausta ja keskusteluapua.  Tarkoituksena on tukea ihmisten arjen selviytymistä, hyvinvointia  ja antaa tietoa. Tapaamisissa asiakkaan kanssa keskustellaan, ollaan läsnä ja pohditaan yhdessä tilannetta. Perhelinjasta saatava palvelu on luottamuksellista ja maksutonta sekä palvelumme on julkisen palvelujärjestelmän ulkopuolista tukea. Perhelinjan palveluita tuottavat lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevien järjestöjen ammattikoulutetut työntekijät. Toiminta ei vaadi asiakkaalta pidempiaikaista  sitoutumista tai lähetettä.

Ajan varaaminen

  •  Varaa aika oheisesta ajanvarauskalenterista, jolloin järjestötyöntekijä on sinuun yhteydessä varattuna aikana puhelimitse. Tämä toimii ensiyhteydenottona, jossa kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja toiveet, sekä sovitaan jatkosta. Palvelemme ensisijaisesti etänä tällä hetkellä.
  • Tai voit soittaa suoraan haluamallesi järjestötyöntekijälle, joiden yhteystiedot löydät täältä. Jos työntekijä ei vastaa, niin jätäthän viestin. Työntekijä on sinuun yhteydessä. Puhelinsoitto toimii ensiyhteydenottona, jossa kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja toiveet, sekä sovitaan jatkosta. Puhelimitse voit asioida myös nimettömästi.
  • Jos olet epävarma millaista palvelua tarvitset tai et löydä sopivaa aikaa, voit soittaa meille. Jos työntekijä ei vastaa, niin jätäthän viestin. Siru Kaihua:  044 5355 140

Etävastaanotto

Palvelemme etäyhteyksin. Tapaamisten toteuttamisesta saat ohjeet työntekijältä. Etävastaanoton palveluita voi hyödyntää koko Varsinais-Suomen alueella.

Lähivastaanotot

Voit sopia tapaamisen työntekijän kanssa myös lähivastaanotolle.

Ajankohtaista

Ajankohtaisista asioista tiedotamme Facebookissa ja Instagram-sivuillamme @perhelinja.

Suositut verkkoluennot eri teemoista jatkuvat vuonna 2021. Tietoa päivitetään tälle sivulle.

Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy lisää

Perhelinjan palvelut ovat juuri sinulle, joka mietit helpotusta tilanteeseesi tai saatat jo olla avun piirissä, mutta kaipaat tilanteeseesi lisätukea.

Perhelinja logo

Aktiviteetit

Ovatko päiväsi pitkiä lasten kanssa yksin kotona? Kaipaatko yhteistä tekemistä muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa? Kaipaatko vapaa-ajallesi mielekästä tekemistä? Tai olisiko sinusta vapaaehtoiseksi perheisiin? Tarjoamme alueilla erilaista toimintaa perheille sekä Perhelinjan että siinä mukana olevien järjestöjen kautta.

Vanhemmuus

Painitaanko teillä jatkuvasti uhmaikäisen kanssa tai riidelläänkö teilläkin peli-, nukkumaanmeno- tai kotiintuloajoista? Tuntuuko, että kaikki keinot vanhempana on käytetty?
Puhutaan yhdessä perheesi arjesta ja miten sen voisi saada toimivammaksi.

Arjessa jaksaminen

Tuntuuko siltä, että arki on aina sitä samaa? Oletko huolissasi omasta tai läheisesi jaksamisesta vanhempana? Jutellaan arjesta ja mietitään yhdessä keinoja jaksaa vanhempana lapsi- tai murkkuarjessa.

Ero

Mietitkö eroa ja siihen liittyviä käytännönasioita, kuten lapsen huoltoa tai tapaamisoikeuksia?
Oletko lähiaikoina eronnut ja kaipaisit vertaisten ajatuksia siitä, miten he ovat selvinneet? Tietoa laista ja sosiaaliturvasta sekä kursseja, vertaisryhmiä ja mukavaa yhteistä tekemistä eroperheille.

Mielenterveys- ja päihdeomaiset

Onko perheessäsi tai lähipiirissäsi joku, joka oireilee tai kamppailee mielenterveys- tai päihdeongelman kanssa? Oletko ajatellut omaa jaksamistasi? Meiltä saat tukea ja tietoa jaksamiseen ja esimerkiksi miten ottaa asia puheeksi alaikäisen lapsen kanssa.

Päihteet

Oletko huolissasi omasta, puolisosi tai läheisesi päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksista lapsiisi ja perheeseesi? Mitä asialle voisi tehdä? Vauvaa odottavien ja 0-3-vuotiaiden lasten vanhemmille keskusteluapua sekä palveluohjausta, kun oma tai läheisen päihteidenkäyttö mietityttää.

Syömishäiriöt

Onko itselläsi tai läheiselläsi toistuvia negatiivisia ajatuksia ruoan suhteen tai olet muuten huolestunut omasta tai läheisesi syömisestä tai ruokailutottumuksista? Tietoa, tukea ja keskusteluapua syömishäiriötä epäileville, sairastaville ja heidän läheisilleen.

Väkivaltatyö

Pelottaako riitely? Oletko joutunut lähisuhdeväkivallan kohteeksi tai kokenut sen uhkaa? Oletko itse käyttäytynyt väkivaltaisesti ja haluisit päästä tavasta eroon? Apua ja tukea väkivaltaa käyttäneille ja sitä kokeneille.