"Murrosikäinen tyttäremme haistattelee, koulu ei suju eivätkä kotiintuloajat pidä."

"Sain Perhelinjasta tukea huolehtiessani mielenterveysongelmista kärsivästä isästäni."

"Mieheni on lyönyt minua useasti ja pelkään myös lasteni terveyden puolesta."

"Perhelinjan apu oli korvaamatonta, kun puolisoni ilmoitti yhtäkkiä haluavansa eron."

"Sain apua Perhelinjasta, kun jouduin huolehtimaan pienimmistä sisaruksistani ja alkoholia käyttävistä vanhemmistani."

"Perhelinjan avoin toiminta auttoi löytämään muita äitejä muuttaessamme uudelle paikkakunnalle."

Huolia ja ongelmia ei tarvitse ratkaista yksin, meiltä saat apua

Perhelinjan yksilö- ja perhetyön vastaanotto

Perhelinja tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille sekä heidän läheisilleen järjestöjen tuottamaa matalan kynnyksen neuvontaa, ohjausta ja keskusteluapua Varsinais-Suomen alueella.  Tarkoituksena on tukea ihmisten arjen selviytymistä, hyvinvointia  ja antaa tietoa. Tapaamisissa asiakkaan kanssa keskustellaan, ollaan läsnä ja pohditaan yhdessä tilannetta. Perhelinjasta saatava palvelu on luottamuksellista ja maksutonta sekä palvelumme on julkisen palvelujärjestelmän ulkopuolista tukea. Perhelinjan palveluita tuottavat lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevien järjestöjen ammattikoulutetut työntekijät. Toiminta ei vaadi asiakkaalta pidempiaikaista  sitoutumista tai lähetettä. Lisätietoja tarjoamistamme palveluista löydät täältä. 

Yhteydenotto

  • Jätä meille viesti sivun oikeasta laidasta löytyvän lomakkeen kautta.  Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
  • Voit myös soittaa tai lähettää viestiä  meille. Jos emme vastaa heti, soitamme takaisin. Arkisin klo 9-15. Siru Kaihua: Puh  044 5355 140
  • Voit soittaa myös suoraan haluamallesi järjestötyöntekijälle, joiden yhteystiedot löydät täältä. Jos työntekijä ei vastaa, niin jätäthän viestin. Työntekijä on sinuun yhteydessä.
  • Voit asioida kanssamme myös nimettömästi.

Tapaamiset

Työntekijämme sopii kanssasi tapaamisen toteutustavan ja saat tarvittavat ohjeet. Tapaamiset pidetään ensisijaisesti etävastaanotolla ja puhelimitse sekä sovitusti kasvokkain lähivastaanotolla.

Ajankohtaista

Perhelinjan etäinfot toiminnasta kuntien lasten, nuorten ja perheiden parissa työskenteleville ammattilaisille syksyllä 2021.

Ajankohtaisista asioista tiedotamme Facebookissa

Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy lisää

Perhelinjan palvelut ovat juuri sinulle, joka mietit helpotusta tilanteeseesi tai saatat jo olla avun piirissä, mutta kaipaat tilanteeseesi lisätukea.

Perhelinja logo

Pienten lasten vanhemmat

Onko sinulla vauva tai pieniä lapsia? Joskus elämä haastaa jokaisen meidän arkea ja koettelee jaksamista vanhempana. Puhutaan yhdessä perheesi arjesta ja miten sen voisi saada toimivammaksi.

Nuoret ja heidän perheet

Riidelläänkö teilläkin peli-, nukkumaanmeno- tai kotiintuloajoista? Tuntuuko, että kaikki keinot vanhempana on käytetty? Haluatko aukaista perheesi vuorovaikutuksen solmuja? Oletko huolissasi omasta tai läheisesi jaksamisesta vanhempana?  Puhutaan yhdessä perheesi arjesta ja miten sen voisi saada toimivammaksi. Keskusteluapua nuorille, vanhemmille tai koko perheelle. 

Ero

Mietitkö eroa ja siihen liittyviä käytännönasioita, kuten lapsen huoltoa tai tapaamisoikeuksia?
Oletko lähiaikoina eronnut ja kaipaisit vertaisten ajatuksia siitä, miten he ovat selvinneet? Tietoa laista ja sosiaaliturvasta sekä kursseja, vertaisryhmiä ja mukavaa yhteistä tekemistä eroperheille.

Mielenterveys- ja päihdeomaiset

Onko perheessäsi tai lähipiirissäsi joku, joka oireilee tai kamppailee mielenterveys- tai päihdeongelman kanssa? Oletko ajatellut omaa jaksamistasi? Meiltä saat tukea ja tietoa jaksamiseen ja esimerkiksi miten ottaa asia puheeksi alaikäisen lapsen kanssa.

Päihteet

Oletko huolissasi omasta, puolisosi tai läheisesi päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksista lapsiisi ja perheeseesi? Mitä asialle voisi tehdä? Vauvaa odottavien ja 0-3-vuotiaiden lasten vanhemmille keskusteluapua sekä palveluohjausta, kun oma tai läheisen päihteidenkäyttö mietityttää.

Syömishäiriöt

Onko itselläsi tai läheiselläsi toistuvia negatiivisia ajatuksia ruoan suhteen tai olet muuten huolestunut omasta tai läheisesi syömisestä tai ruokailutottumuksista? Tietoa, tukea ja keskusteluapua syömishäiriötä epäileville, sairastaville ja heidän läheisilleen.

Lähisuhdeväkivalta

Pelottaako riitely? Oletko joutunut lähisuhdeväkivallan kohteeksi tai kokenut sen uhkaa? Oletko itse käyttäytynyt väkivaltaisesti ja haluisit päästä tavasta eroon? Apua ja tukea väkivaltaa käyttäneille ja sitä kokeneille.

Maahanmuuttajaperheet

Tarvitsetko apua esimerkiksi Kelan asioiden hoitamisessa, lapsen koulu tai päiväkoti asioihin liittyen tai opiskelua ja työnhakua koskevissa asioissa? Haluatko keskustella vanhemmuudesta ja arjen jaksamisesta? Palveluohjausta ja arjen tukea monikulttuurisille perheille ja maahanmuuttajille.