Poikien Talo aloittaa toiminnan Turussa

Auralan Nuoret ry avaa Turkuun Poikien Talon. Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt avustaa Turun Poikien Talo -hanketta. Turun kaupunki osallistuu hankkeeseen tarjoamalla Poikien Talolle tilan nuorten taide- ja toimintatalo Vimman yläkerrasta. Hankkeen valmisteluissa on ollut mukana laaja joukko turkulaisia nuorten parissa toimivia tahoja sekä valtakunnallinen setlementtitoimijoiden Poikien Talo -verkosto. Yhteistyötä tullaan jatkamaan Poikien Talon toiminnassa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Poikien Talo tukee nuorten kasvua

Turun Poikien Talo on turvallisempi tila 12-28-vuotiaille pojille, miehille ja poikana olemista pohtiville. Toiminta tarjoaa nuorille positiviista peilauspintaa omaan kasvuun ja ammatillista tukea elämän haasteisiin. Nuorilla on mahdollisuus olla mukana toiminnan suunnittelussa, ja osallistuminen on heille maksutonta. Toiminnasta hyötyvät varsinkin uusia ystäviä, mielekästä tekemistä ja turvallisen aikuisen tukea kaipaavat nuoret.

Poikien Taloja on valtakunnallisesti Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa. Tänä vuonna Turun lisäksi aukeaa uusi Poikien Talo myös Rovaniemelle. Kaikissa Poikien Taloissa toteutetaan sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä, jonka kohderyhmänä ovat pojat ja nuoret miehet sukupuolen moninaisuus huomioiden. Toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tukimuotoina ovat avoin yhteisöllinen toiminta, yksilötapaamiset sekä erilaiset taitoryhmät.

Poikien Talo aloittaa toiminnan

Poikien Talolla aloittaa toukokuun alkupuolella kolmen ohjaajan tiimi. Kevän ja kesän aikana Poikien Talon tiimi perehtyy työmuotoon, tutustuu toimintakenttään ja yhteistyökumppaneihin, suunnittelee tulevaa toimintaa ja osallistuu erilaisiin tapahtumiin. Nuorille toiminta avaa ovensa kesän jälkeen. Poikien Talon johtajana toimii Auli Hirvensalo-Mattila.

Poikien Talo kiittää kaikkia rahoittajia ja valmisteluissa mukana olleita aktiivisesta osallistumisesta ja suuresta avusta.

Lisätietoja:

Auli Hirvensalo-Mattila
Turun Tyttöjen ja Poikien Talon johtaja / Auralan Nuoret ry
045 128 9800
auli.hirvensalo-mattila@mimmi.fi