Puhutaan suostumuksesta! -koulutus nuorten kanssa työskenteleville

Käytännön työvälineitä nuorten kanssa työskentelyyn

Miten puhua nuorten kanssa omista ja toisen rajoista, suostumuksellisuudesta? Miten tukea nuoren seksuaalista itsemääräämisoikeutta?

Puhutaan suostumuksesta! -koulutus on suunnattu erityisesti nuorisotyöhön, nuorten arjessa työskenteleville ammattilaisille. Koulutusiltapäivän tavoitteena on kannustaa ammattilaisia keskustelemaan seksuaalioikeuksista nuorten kanssa ja auttaa nuoria toimimaan omassa arjessaan suostumuskulttuurin vahvistamiseksi.

Aika

torstaina 31.8. klo 12-16

Paikka

EDU 2030 Evert, EduCity, Joukahaisenkatu 7, Turku

Ohjelma:

12.00-12.05 KOULUTUKSEN AVAUS
12.05- 13.55 SUOSTUMUS JA VÄKIVALTA – miten ottaa puheeksi nuorten kanssa?
13.55 - 14.10 Kahvitauko
14.10-15.55 SEKSUAALIOIKEUKSIEN PUOLUSTAMINEN – omassa työssä ja toimintakulttuurissa
15.55-16.00 PÄÄTÖSSANAT JA PALAUTE ILTAPÄIVÄSTÄ

Kouluttajina toimivat ihmisoikeuskasvatuksen asiantuntijat Matti Pihlajamaa ja Emma Åman, Amnesty International Suomen osasto. Koulutus pohjautuu Amnestyn julkaisemaan Puhutaan suostumuksesta! -ihmisoikeuskasvatusmateriaaliin, jonka sisältämät monipuoliset ja helppokäyttöiset harjoitukset toimivat valmiina työvälineinä. Iltapäivä toteutetaan lähimuotoisena, jolloin keskustelu ja vuorovaikutteiset harjoitukset ovat mahdollisia.

Koulutukseen mahtuu mukaan 45 osallistujaa. Koulutus on maksuton ja sen järjestää Turun alueen seksuaaliväkivallan ehkäisytyöryhmä. Osallistujat saavat materiaalipaketin mukaansa.

Ilmoittaudu mukaan 21.8.2023 mennessä.

 

Mukana olevien logot.