Tekoälykoulutus jäsenjärjestöille 12.6.

Tekoäly viestinnän ja asiantuntijatyön apuna

VSLJ:n jäsenjärjestöjen Heideken Akatemian koulutuksessa keskiviikkona 12.6. kello 9-11 keskitymme tekoälyn käyttöön oman työn tukena. Osallistua voivat kaikki VSLJ:n jäsenjärjestöissä toimivat henkilöt, joita aihepiiri kiinnostaa. Aiempaa osaamista tekoälyn käytöstä ei tarvita ja osallistujien toiveet aiheeseen liittyen kerätään ennakkokyselyn avulla. Koulutus on jäsenjärjestöille maksuton ja toteutetaan Teamsillä.

Koulutuksen jälkeen sinulla on ymmärrystä, tietoa ja perustaitoja tekoälyn käyttöön oman työn tukena ja ohessa. Voit toimia viestinnän tehtävissä tai asiantuntijana, koulutus tarjoaa joka tapauksessa käytännönläheisiä vinkkejä tekoälyn moninaisiin mahdollisuuksiin.

Koulutuksen sisältö

  • Lyhyt johdanto tekoälyn maailmaan tänään
  • Tekoälyn erilaiset työkalut ja miten ne eroavat toisistaan (esim. ChatGPT, Copilot, Gemini, DeepL, DALL-E, Adobe Firefly)
  • Mihin kaikkeen tekoälyä voisi työssään käyttää: erilaisia esimerkkejä ja malleja
  • Kehotemuotoilun (eli promptauksen) perusteet eli tekoälyn oikeanlainen ohjaaminen
  • Huomioitavaa tekoälyn käytössä: etiikka ja arvomaailma, tietosuoja ja -turva, sisäiset pelisäännöt, tuotosten tarkistaminen ja muut linjaukset

Kouluttajana Piritta Seppälä

Valokuva Piritta Seppälästä. Nainen katsoo kameraan ja hymyilee. Naisella on silmälasit ja olkapäille ulottuva tukka. Kouluttajanamme toimii järjestöviestinnän pitkän linjan asiantuntija Piritta Seppälä Viestintä-Piritta Oy:sta. Piritta on kuluneen vuoden aikana perehtynyt tekoälyn käyttöön erityisesti järjestöjen käytössä ja pitänyt useita tekoälyä koskevia koulutuksia järjestöjen tarpeisiin muokattuna. Pirittaa kiitetään usein hänen käytännönläheisestä ja selkeästä tavastaan puhua eri aiheista.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen viimeistään 3.6. tästä.

Koulutukseen osallistuvien tulee vastata myöhemmin sähköpostilla lähetettävään ennakkokyselyyn 10.6. mennessä.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa VSLJ:n koordinaattori Salli Siltanen, salli.siltanen@vslj.fi, puh. 0445355138.

Artikkelin kuva on luotu DALL-E-tekoälytyökalulla.