V-S FinFami:lla tukihenkilöitä mielenterveys- ja päihdeomaisille

Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset — FinFami ry:llä on tarjolla vapaita vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Lue alta lisätietoja FinFamilta.

Tarjoamme vapaaehtoisia tukihenkilöitä kaikille yli 7-vuotiaille, joiden perheessä tai lähipiirissä on psyykkisesti sairastavia tai päihteiden käyttäjiä. Yläikärajaa tuettavalle ei ole. Tarve tukihenkilölle voi olla esimerkiksi asiakkaan kokema yksinäisyys arjessa, alaikäisen kohdalla tarve omasta perheen ulkopuoliselle aikuiselle tai ylipäätään ylimääräisen tuen tarve arkeen.

Tällä hetkellä vapaana olevista tukihenkilöistä löytyy kiinnostusta toimia tukisuhteessa niin lapselle, nuorelle kuin aikuisellekin. Tukisuhteessa voidaan käydä kävelyllä, kahvilla, kokeilemassa harrastuksia tai muuta sellaista, mikä vain tuettavaa ja tukihenkilöä kiinnostaa. Alaikäisille tuettaville yhdistyksemme korvaa kulut.

Asiakkaita voi ohjata ottamaan suoraan yhteyttä yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin tai vaihtoehtoisesti FinFamilta voidaan tulla mukaan esimerkiksi asiakastapaamiseen kertomaan lisää toiminnasta.

Alaikäisten tukisuhteissa arvioimme, että kevyt tuki on varmasti riittävää perheen tilanteeseen. Tukihenkilöä haettaessa alaikäiselle (7–17-vuotiaalle) prosessissa voi olla perheen lisäksi mukana jokin yhteistyötaho, esimerkiksi kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori, hoitava taho tai sosiaalityöntekijä. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, vaan tukihenkilöä alaikäiselle voivat hakea myös vain huoltajat. Jos kevyt tuki ei ole riittävää, ohjaamme perhettä eteenpäin, tarvittaessa saattaen oikeaan palveluun.

Lisätietoja

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Ranja Jaatinen
040 793 0583
ranja.jaatinen@vsfinfami.fi