Tulevat UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tapahtumat

UNICEF järjestää tulevina kuukausina useita koulutuksia ja perehdytyksiä, joissa syvennytään lapsen oikeuksiin. Koulutukset ovat tarjolla mahdollisuutena kehittää omaa ja kunnan osaamista - eivät velvoite kenellekään. Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua, jos siitä ei ole tapahtuman kuvauksessa erikseen mainittu. Koulutusten materiaalit jaetaan koulutusten aikana Teamsissä.

Vinkki oman oppimisen ja hyvinvoinnin lisäämiseen: Tullessasi koulutukseen, sulje sähköposti, hiljennä ilmoitukset ja muut ajatuksen keskeyttäjät. Hae kuppi teetä tai kahvia, asetu vaikka sohvan nurkkaan tai lähde kävelylle ja anna itsellesi lupa keskittyä koulutuksen antiin.

 

Positiivinen pedagogiikka ja hyvän huomaaminen

Milloin? Ti 8.2.2022 klo 9-11.30

Osallistumislinkki: Osallistu tästä

Mitä? Huomaa hyvä! Tee vahvuuksista voimavara!

Hyvän aktiivinen huomaaminen ja myötäinnon voima on erityisen tärkeää juuri nyt. Tämä on myös positiivisen pedagogiikan ydintä. Palautteen antelias jakaminen ja hyväntahtoinen kohtaaminen ovat kaikenlaisten yhteisöjen voimavarojen ydintä. Kaisan koulutuksen tavoitteena on innostaa kuulijoita tunnistamaan omia ja kanssaihmisten, lasten ja nuorten vahvuuksia ja rakentamaan vuorovaikutusta niiden varaan. Näin toimien vahvistamme myös kunnan Lapsiystävällinen kunta -verkostoa ja voimme löytää ympäriltämme yhä useammin mielensähyvittäjiä!

Kenelle? Koulutus sopii kaikille kunnan toimijoille, jotka tavalla tai toisella linkittyvät Lapsiystävällinen kunta -työhön.

Kuka? Kaisa Vuorinen, CEO - Positive Learning, PhD-researcher. http://kaisavuorinen.com

 

ABC i barnets rättigheter

När? Ti 15.2.2022 klo 10-12 

Länken: Delta i här

Vad? Välkommen att lära dig grunderna i barns rättigheter. Hur förverkligas barnets rättigheter i det dagliga arbetet i kommunen? Utbildningen passar alla olika tjänstemän och beslutsfattare i kommunen som just ska lära känna barnets rättigheter.

Till vem? Utbildningen passar alla i kommunen som på ett eller annat sätt är en del av arbetet i en Barnvänlig kommun –modellen och vill se över eller lära sig grunderna i barns rättigheter.
Vem? Malin Gustavsson VD - Ekvalita, Jämställdhets- och inkluderingsexpert
Registrering? Här senast 8.2.2022

 

Lapsivaikutusten arviointi ja lapsibudjetointi

Milloin? Ke 16.3.2022 klo 13-15

Osallistumislinkki: Osallistu tästä

Mitä? Lapsen edun ensisijaisuus on yksi keskeinen periaate lapsen oikeuksien toteutumisessa. Parhaita työkaluja lapsen edun varmistamiseen päätöksenteossa ovat lapsivaikutusten arviointi ja lapsibudjetointi. Tässä koulutuksessa pääpaino on lapsibudjetoinnissa. Käymme läpi perusasiat siitä, mistä lapsibudjetoinnissa on kyse ja miten sitä voidaan edistää niin paikallisesti kuin kansallisestikin. Lisäksi saamme kuulla käytännön esimerkin lapsibudjetoinnin uudesta työkalusta Hämeenlinnassa. Tervetuloa oppimaan lisää ja keskustelemaan teemasta!

Kenelle? Koulutus sopii kaikille kunnan toimijoille ja päätöksentekijöille, jotka tavalla tai toisella linkittyvät Lapsiystävällinen kunta -työhön. Ennakko-osaamista teemasta ei edellytetä.
Kuka? UNICEFin LYK-tiimin Mikael Malkamäki ja Elina Siren

 

Lapsiystävällinen kunta -mallin yleisperehdytys

Milloin? To 28.4.2022 klo 13-14.30

Osallistumislinkki: Osallistu tästä

Mitä? Yleisperehdytys UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin

Kenelle? Suunnattu erityisesti mallissa mukana olevien kuntien uusille koordinaattoreille tai uusille koordinaatioryhmien jäsenille.

Kuka? UNICEFin LYK-tiimi

 

Syrjimätön ja yhdenvertainen kunta – jokaiselle lapselle

Milloin? 17.5.2022 klo 13-15

Osallistumislinkki: Osallistu tästä

Mitä? Syrjimättömyys on kaiken ihmisoikeusajattelun ydin. Miten turvallinen, mukaan ottava ja mahdollistava kunta luodaan jokaiselle lapselle?

Kenelle? Koulutus sopii kaikille kunnan toimijoille ja päätöksentekijöille, jotka tavalla tai toisella linkittyvät Lapsiystävällinen kunta -työhön.
Kuka? Mukana Itä-Suomen yliopiston rasismia tutkinut yliopistonlehtori Anne-Mari Souto ja muita myöhemmin varmistuvia puhujia.

 

Tervetuloa mukaan - vaikka kaikkiin koulutuksiin! Kiitos, että teette työtä lasten puolella!