VSLJ:n henkilöstöesittely: Minna Huunonen

Minna, valokuva1. Rooli VSLJ:ssä?

Toimin perhevalmentajana Kotoa kouluun -hankkeessa. Työtehtäviini kuuluu Turussa alakoulua käyvien lasten ja heidän perheidensä tukeminen koulunkäyntiin liittyvissä haasteissa.

2. Mikä on työssäsi parasta?

Omassa työssäni ihan parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen. Myös auttaminen ja tukeminen varhaisessa vaiheessa haasteiden ilmentyessä on itselleni tärkeää. Olen saanut olla mukana kehittämässä uutta työskentelymallia ja olen pystynyt hyödyntämään hyvin aiempaa ammattiosaamistani kehitystyössä. Myös loistava työyhteisö ja työkaverit tekevät työskentelystä erityisen mukavaa.

3. Lapsuuden haaveammatti?

En tarkkaan muista mistä ammateista olen pienenä haaveillut. Minusta olisi ehkä voinut tulla eläinlääkäri, koska eläimet ovat aina kuuluneet vahvasti minun elämääni.

4. Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Kotonani asuu vielä kaksi alaikäistä lasta, vanhin lapsistani muutti vuoden vaihteessa omaan kotiinsa. Vapaa-aika kuluu pitkälti lasten seurassa. Minulla on myös tällä hetkellä yksi kultainennoutaja, jonka kanssa harrastan mm. vesipelastusta ja rallytokoa. Näillä näkymin heinäkuussa meille muuttaa uusi perheenjäsen, 8 viikon ikäinen noutajapentu.

5. Minkä taidon haluaisit oppia?

Olisi kiva osata soittaa jotakin soitinta. Nuorin lapsistani on taitava kitaransoittaja ja olisi kiva soitella hänen kanssaan joskus yhdessä.

6. Minne haluaisit matkustaa?

Haluaisin matkustella Euroopassa erilaisissa kaupungeissa ihastellen hienoja nähtävyyksiä. Toisaalta minua kiinnostaa myös intiaanikulttuuri.

7. Viimeisin lukemasi kirja?

Jaa a. Se on varmaankin jotain ammattiin liittyvää kirjallisuutta. Vapaa aika on tähän asti ollut melko hoppuista ja lukeminen on jäänyt aivan liian vähälle.

8. Mikä biisi saa aina hyvälle tuulelle?

Varmaan kaikki sellainen mistä nousee vanhoja hyviä muistoja esiin.

9. Mitä tv-sarjaa tai elokuvaa suosittelisit?

Sattuneista syistä myös tv:n katselu on viime aikoina jäänyt todella vähäiseksi. Itse tykkään katsoa erilaisia musiikkiohjelmia. Aina jaksan yllättyä miten, taitavia laulajia esimerkiksi suomesta löytyy mm. Voicen välityksellä.

10. Yllättävä fakta itsestä?

Tämä olikin osion vaikein kysymys, joten päädyin kysymään apua hyvältä ystävältäni. Sain sieltä vastauksen, jonka allekirjoitan täysin. Vaikka elämä varsinkin työn saralla, (lisättynä siihen perheen aikataulut) on välillä melkoista hullunmyllyä ja aikataulujen sovittelua, minulla on erinomainen kyky aikatauluttaa ja organisoida asioita.

Olen myös pohjimmiltani hurja leijonaemo, joka puolustaa omiaan viimeiseen hengenvetoon asti. Joskus näin saattaa käydä myös hieman vieraampien kohdalla, koska minun on hyvin vaikea sietää epäoikeudenmukaisuutta ja epätasa-arvoista kohtelua. Kiltti ulkokuori saattaa siis joskus yllättää jopa itseni.