VSLJ:n henkilöstöesittely: Monica Essén

Monica, valokuva1. Rooli VSLJ:ssä?

Kotoa kouluun -toiminnan perhevalmentaja.

2. Mikä on työssäsi parasta?

Asiakkaat, eli alakouluikäiset lapset ja heidän perheensä. Ja tietenkin ihan huiput työkaverit! Työni on todella vaihtelevaa, eikä kahta samanlaista päivää ole vielä tullut vastaan. Saan tehdä yhteistyötä todella monen eri ammattilaisen kanssa ja kehittää toimintaa, joka on oikeasti vaikuttavaa.

 

3. Lapsuuden haaveammatti?

Halusin pienestä asti lastenlääkäriksi ja hainkin kirjoitusten jälkeen lääkikseen. Elämä vei ja tilalle tuli muita suunnitelmia. Valmistuin ensin lastenhoitajaksi, sen jälkeen biokemian maisteriksi ja muutaman vuoden päästä sairaanhoitajaksi. Tämän jälkeen olen vielä opiskellut itselleni ylemmän ammattikorkeakoulun tutkinnon. Viimeisimpänä (mutta tuskinpa viimeisenä) opiskelujen saralla: suoritan tällä hetkellä nepsy-valmentajan tutkintoa.

4. Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Kudon jatkuvalla syötöllä villasukkia ”omasta päästä”. Voit käydä ihastelemassa niitä Instagramissa, löydät ne nimellä @mutsikutoo.

Lisäksi tykkään valokuvaamisesta – kukkia, pörriäisiä ja valon ja varjon leikkejä. Matkustellessa kuvaan aina tuhansia kuvia ja kiitän onneani, ettei kuvamäärää enää rajoita 24 tai 36 kuvan filmirulla!

5. Minkä taidon haluaisit oppia?

Haluaisin osata soittaa kitaraa (ja ehkä jopa laulaa).

6. Minne haluaisit matkustaa?

Australia ja Uusi-Seelanti ovat aina olleet haavelistani kärjessä. Ottaisin vähintään kuukauden lomaa ja kiertelisin pitkin poikin ja valokuvaisin kaiken mihin silmä osuu 😉

7. Viimeisin lukemasi kirja?

”Att välja. Även i helvetet kan hoppet spira”/Edith Eger. Kirja on omaelämänkerta juutalaisen Edithin elämästä toisen maailmansodan aikana, mutta myös sen jälkeen, aina tähän päivään asti. Kirjassa kuvataan toisaalta hänen aikaansa keskitysleirillä, mutta samalla kirja on kertomus selviytymisestä ja halusta auttaa muita selviytymään. Edith on koulutukseltaan psykologi, ja on ammattinsa kautta auttanut ihmisiä löytämään avaimen henkiseen vapauteen.

8. Mikä biisi saa aina hyvälle tuulelle?

Artisti: Briet, biisi: Rólegur kúreki. Briet on uusi tuttavuus. Hän on islantilainen laulaja, jonka musiikkiin tutustuin Islannin matkani aikana. Hauskaa, erilaista musiikkia. 

9. Mitä tv-sarjaa tai elokuvaa suosittelisit?

Englantilainen sarja ”Hakekaa kätilö” on ihana ajankuvaus 50–70-luvun Englannista. ”Remontilla rahoiksi” on ehdoton reality-suosikki ja olen nähnyt kaikki 15 kautta. 

10. Yllättävä fakta itsestä?

Olen harrastanut lapsena judoa ja aikuisena nyrkkeilyä. Olen myös harrastanut laitesukellusta.