Heidekenin avoimet ovet ammattilaisille 23.5.2024

Perhetalo Heideken avaa ovet alueen ammattilaisille ja tuleville ammattilaisille torstaina 23.5.2024 kello 10-14. Tervetuloa tapaamaan lastensuojelujärjestöjä ja tutustumaan perhetalon toimintaan!

Mukana olevat järjestöt

Auralan Nuoret ry / Turun Tyttöjen Talo
Auta Lasta ry / Veturointi
Barnavårdsföreningen
Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry
Helsingin Diakonissalaitos Vamos Turku
KOTA ry
Lounais-Suomen Martat ry
Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry
Lounais-Suomen-SYLI
MIELI Lounais-Suomen mielenterveys ry
Miessakit ry
MLL Varsinais-Suomen piiri ry
Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry
Pelastakaa Lapset ry
Perhekuntoutuskeskus Lauste
Sateenkaari Koto ry
SOS-Lapsikylä ja SOS-Lapsikylän ehkäisevä työ
Suomen Punainen Risti, Nuorten turvatalo
Tukenasi ry
Turun ensi- ja turvakoti ry
Turun NMKY - YMCA Turku
Turun Valkonauha ry
Turun 4H-yhdistys
Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry
Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFami ry
Varsinais-Suomen sijaisperheet SILAVA ry
Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry
Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Heidekenin avoimissa ovissa myös

Kokemuskulma

Tuo pulmasi kokemuskulmaan! Auta Lasta ry:n Veturoinnin vetämässä Kokemuskulmassa pääset tutustumaan lastensuojelujärjestöjen kokemustoimijoihin. Voit tuoda kokemustoimijoille keskusteluun mielen päällä olevan asiakaskeissin tai nostaa pulmapurkista itsellesi esitettävän kysymyksen.

Löydät Kokemuskulman Heidekenin 1. kerroksen käytävältä. Tavattavissa ovat kello 10-14 kokemustoimijat Veturoinnista, Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFamista sekä Perhekuntoutuskeskus Lausteen Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeesta. Kello 10-12 paikalla on myös SOS-Lapsikylän kehittäjänuori.

Varhan Soihtu-tiimi

Sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi ja lastensuojelutarpeen arviointi toteutetaan Varsinais-Suomen hyvinvointialueella alueellisissa Soihtu-tiimeissä. Soihtu-tiimit palvelevat sekä lapsia että aikuisia.

Kysy lastensuojelujärjestöistä -kahvipiste

Heidekenin 1. kerroksen keittiössä voit juoda kupin kahvia ja kysyä yleisesti lastensuojelujärjestöjen toiminnasta ja palveluista. Kysymyksiisi ovat vastaamassa VSLJ:n asiantuntijat.

Ketä muka kiinnostaa? Nuorten kokemuksia lastensuojelusta -näyttely

Ketä muka kiinnostaa -näyttely on syntynyt nuorten ideasta ja toiveesta vähentää lastensuojelutaustan stigmaa ja siihen liittyviä ennakkoluuloja. Näyttely nostaa esille nuorten kokemuksia lastensuojelusta. Oman kokemuksensa kautta nuoret ovat luomassa parempia lastensuojelupalveluita, vähentämässä ennakkoluuloja ja nostamassa nuorten ääntä kuuluville. Näyttelyn järjestää Turun alueen SOS-Kehittäjänuoret ja Auta Lasta ry:n Veturointi -toiminnan nuoret.

Näin pääset Heidekenille

Perhetalo Heideken sijaitsee osoitteessa Sepänkatu 3, 20700 Turku. Pääset Heidekenille joko omalla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Suoraan Heidekenin vieressä ei ole bussipysäkkiä. Turun kauppatorilta on matkaa noin kilometri ja Kupittaan asemalta n. 1,8 km. Huom! ei pysäköintiä pihalla. Lisätietoja esteettömästä pysäköinnistä alla.

Suosittelemme tilaisuuksiimme saapumista mahdollisuuksien mukaan ympäristöystävällisesti jalan tai pyörällä. Heidekenin pihalta löydät myös pyöräparkin.

Esteettömyys ja turvallisemman tilan periaatteet

Esteettömyys Perhetalo Heidekenillä

Perhetalo Heideken ei ole täysin esteetön tila. Talossa on hissi, mutta osassa tiloista on kynnyksiä ja Heidekenillä ei ole esteetöntä vessaa. Pyrimme parantamaan esteettömyyttä järjestön resurssien puitteissa. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Heidekenille. Mikäli sinulla on tarve esteettömälle pysäköinnille, olethan meihin yhteydessä. Voit kysyä esteettömyydestä lisää järjestöpäällikkö Heidi Tuimalalta, heidi.tuimala@vslj.fi. 

Tilaisuuksissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n tilat Perhetalo Heidekenillä sekä järjestön tilaisuudet ja tapahtumat ovat syrjinnästä vapaata aluetta, johon kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat. Emme hyväksy rasismia, seksismiä, homo- ja transfobiaa, vamman, terveydentilan tai muun ihmisen ominaisuuden perusteella syrjimistä, häirintää tai muutoin asiatonta toimintaa. Turvallisemman tilan periaatteilla pyrimme luomaan tilan, jossa rakennetaan yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä sekä keskustelua. 

Tutustu VSLJ:n turvallisemman tilan periaatteisiin.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa VSLJ:n koordinaattori Salli Siltanen, salli.siltanen@vslj.fi, puh. 044 5355 138

Lue lisää Heidekenistä ja talon historiasta.

Tutustu kaikkiin VSLJ:n jäsenjärjestöihin.

Järjestämme myös teemallisia etäaamukahveja, joissa järjestöt esittelevät alueen palveluitaan. Katso kaikki kevään ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan.