Vuoden 2024 webinaarisarjan teemana on eriarvoisuus, sitä lisäävät ja aiheuttavat tekijät sekä erilaiset ilmiöt, jotka liittyvät eriarvoistumiseen. Tiedosta toimeen -jaksot tarjoavat ammattilaisille tutkittua tietoa ja tutkijoiden suosituksia kustakin aiheesta.

Jaksot ovat tiiviitä 40 minuutin pituisia webinaareja, joiden lopuksi voi esittää kysymyksiä aiheesta tiedekummille. Kaikki jaksot nauhoitetaan ja julkaistaan tällä sivulla sekä VSLJ:n YouTube-kanavalla.

Tiedosta toimeen -webinaarin jaksot keväällä 2024

 • Väestötutkimuksen professori ja lasten- ja nuorisopsykiatri Linnea Karlsson on erikoistunut muun muassa varhaiseen stressialtistukseen, raskaudenaikaiseen stressiin sekä lasten- ja nuorisopsykiatriaan. Webinaarissa syvennytään lasten kokeman köyhyysstressin vaikutuksiin, lapsen stressioireiluun sekä stressaantunutta lasta suojaaviin tekijöihin.

  Zoom-linkki tilaisuuteen julkaistaan tässä noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.
  Mikäli haluat saada osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi, voit ilmoittaa yhteystietosi tästä 10.3. mennessä.

 • Kasvatuspsykologian professori Niina Junttila on erikoistunut urallaan lasten, nuorten ja perheiden psykososiaaliseen hyvinvointiin sekä yksinäisyyteen ja ostrakismiin yksilö- ja yhteisötason riskitekijöinä. Webinaarissa pureudutaan siihen, miten yksinäisyys eriarvoistaa ja miksi.

  Zoom-linkki tilaisuuteen julkaistaan tässä noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.
  Mikäli haluat saada osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi, voit ilmoittaa yhteystietosi tästä 7.4. mennessä.

 • Kehityspsykologian professori Riikka Korja on erikoistunut lapsen kehitykseen, raskauteen, vanhemmuuteen ja ennenaikaiseen syntymään. Webinaarissa kuulemme, millaiset tekijät vaikuttavat lapsen kehitykseen ja millaisia vaikutuksia niillä on mielenterveyteen ja oppimiseen.

  Zoom-linkki tilaisuuteen julkaistaan tässä noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.
  Mikäli haluat saada osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi, voit ilmoittaa yhteystietosi tästä 12.5. mennessä.