Lapsen oikeuksien viikon tilaisuus 22.11.2023

Lapsen oikeus koulunkäyntiin

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n ja järjestön tiedekumppaneiden, Heidekenin tiedekummien perinteinen Lapsen oikeuksien viikon tilaisuus järjestetään tänä vuonna keskiviikkona 22.11.2023 kello 9-11. Tilaisuuden teemana on Lapsen oikeus koulunkäyntiin. Tilaisuus järjestetään verkkototeutuksena, ja se on maksuton.

Tilaisuuden ohjelma

Tilaisuudessa pureudutaan kouluakäymättömyyden ja koulupoissaolojen kysymyksiin ja ratkaisuihin. Tarkka ohjelma ja aikataulu päivittyvät lokakuun aikana.

Puheenvuorot

Katarina Alanko, tutkija, Åbo Akademi

Tutkimusnäkökulmaa keskusteluun tuo koulupoissaoloja tutkinut Åbo Akademin projektitutkija, Heidekenin tiedekummi Katarina Alanko.

Mitä ammattilaisten tulisi tutkimustiedon valossa ymmärtää koulupoissaoloista? Mitä tutkittu tieto sanoo syistä ja mahdollisista ratkaisuista?

Katarina Alangon tutkijaprofiili Åbo Akademin sivuilla.
Koulupoissaolot Suomessa ja Ruotsissa -projektin sivut.

Monica Essén ja Minna Huunonen, Kotoa kouluun -toiminta

Käytännön kokemuksia kuullaan VSLJ:n Kotoa kouluun -toiminnan perhevalmentajilta. Toiminta on tarkoitettu Turussa koulua käyville alakoululaisille ja heidän perheilleen, kun lapsella on myöhästelyjä, hankaluutta lähteä kouluun tai jatkuvia poissaoloja.

Millaista tukea perheet tarvitsevat, ja mitä asiakastyötä tekevien näkökulmasta tulisi ymmärtää? Miten eri ammattilaiset pystyvät yhdessä tukemaan lasta ja perhettä?

Kotoa kouluun -toiminnan sivut.

Marjo, kokemuskumppani, Asiakkaasta kumppaniksi -hanke

Perhekuntoutuskeskus Lausteen Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeen kokemuskumppani Marjo tuo keskusteluun vanhemman näkökulman. Asiakkaasta kumppaniksi -hanke kouluttaa kokemuskumppaneita vertaistueksi lastensuojelun asiakasvanhemmille sekä toimimaan lastensuojelun kehittämis- ja vaikuttamistehtävissä. Tavoitteena on vahvistaa lastensuojelun tarpeessa olevien vanhempien ääntä, osallisuutta ja toimijuutta.

Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeen sivut.

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen 19.11. mennessä. Saat ilmoittautumisen jälkeen lisätiedot sähköpostiisi, tarkistathan myös roskapostin.

Ilmoittaudu Lapsen oikeuksien viikon tilaisuuteen tästä.

Lisätietoja

Salli Siltanen, koordinaattori
Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry
salli.siltanen@vslj.fi
+358 44 5355 138

#LapsenOikeudet #koulupoissaolot #kouluakäymättömyys #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin