SOS-Lapsikylän Apuu-palvelut lapsille ja vanhemmille

Apuu-chatin uusi työkalu auttaa kiusaamisen paikallistamisessa

Keskustelukanava Apuu-chattiin avataan 4.4. uusi ilmoitusväylä, jonka kautta lapsi voi ilmoittaa koulussa, luokka-asteella tai tietyssä luokassa tapahtuvasta kiusaamisesta. SOS-Lapsikylä on yhteydessä ilmiannettuihin kouluihin. Työkalu auttaa paikantamaan kiusaamisen ja tekemään sen näkyväksi lasten kanssa työskenteleville aikuisille, jotta kiusaamiseen voitaisi puuttua nopeammin.

Lue lisää uudesta Apuu-chatin ilmoitusväylästä.

LakiApuu

palvelun avulla kuka tahansa 12-17-vuotias voi ottaa yhteyttä ja jutella suoraan juristin kanssa maksutta ja matalalla kynnyksellä eri somealustoilla. LakiApuun somejuristiin voi olla yhteydessä erityisesti silloin, jos epäilee, että asiat eivät ole menneet oikein ja lain mukaisesti. Lapset saavat tukea ja ohjeita helposti suoraan juristilta, esimerkiksi jos lain mukaiset palvelut eivät ole toteutuneet.

LakiApuun lähtökohtana on lapsen oikeuksien toteutuminen ja riittävän varhaisen avun saaminen. Tiedon lisääminen ja keskustelut juristin kanssa ehkäisevät lapsen oikeuksien laiminlyöntiä sekä vahvistavat lapsen toimijuutta. Pyrkimyksenä on tukea kansallista lapsistrategian toimeenpanoa ja kehittää palvelujärjestelmiä puuttumalla keskusteluissa ilmenneisiin epäkohtiin.

Somejuristin löytää TikTokista, Instagramista, Snapchatista ja Discordista nimimerkillä lakiapuu. Lapset voivat myös lähettää viestejä WhatsAppissa numeroon 044 730 0150 tai sähköpostilla osoitteeseen lakiapuu@sos-lapsikyla.fi. Somejuristi on tavoitettavissa arkipäivisin ja vastaa mahdollisimman pian.

Lue lisää LakiApuu -sivuilta.

VanhemmuudenApuu

on digitaalinen varhaisen tuen palvelu. VanhemmuudenApuu tarjoaa tukea moninaisiin vanhemmuuden vaiheisiin.  Chat tarjoaa tukea isoihin ja pieniin vanhemmuuden pohdintoihin viikon jokaisena päivänä klo 17–22 ja sinne voivat tulla juttelemaan kaikki alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmat. Chatissa vanhempia kohtaavat SOS-Lapsikylän ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Chattiin voi tulla juttelemaan anonyymisti mistä tahansa vanhemmuuteen ja perhe-elämään liittyvästä asiasta. Tarkoituksenamme on antaa varhaista tukea keskustelemalla ja auttaa vanhempia tunnistamaan tuen tarve mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

VanhemmuudenApuun verkkosivulta löytyy myös itsearviointia varten Puntari-itsearviointityökalu, joka antaa mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan vanhemmuuden voimavaroja ja ratkaisuja arjen pulmiin.

VanhemmuudenApuu löytyy myös somesta @vanhemmuudenapuu (Instagram ja Facebook) ja siellä jaetaan asiantuntijan vinkkejä ja vertaistukea muilta vanhemmilta.

Lue lisää VanhemmuudenApuu-sivuilta.