VSLJ:n syksyn tapahtumat ammattilaisille

VSLJ tukee ammattilaisten tekemää työtä tarjoamalla maksuttomia tilaisuuksia ja tapahtumia. Kokosimme syksyn tapahtumat ammattilaisille tapahtumakalenteriksi:

Syyskuu

Pe 6.9. klo 9–10 Lastensuojelujärjestöjen etäaamukahvit: Nuorten mielenterveyden tuki

Aiheesta kertomassa VSLJ:n Linkki-toiminta, Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFami ry:n Huolenkantajat-toiminta ja Maria Akatemia.

Ti 17.9. klo 13–13.40 Tiedosta toimeen -webinaari: "Nuoret hoivaajat" – vanhemman vakava tai pitkäaikainen sairaus lapsuudenkokemuksena

Webinaarissa käsitellään lasten kokemuksia vanhemman vakavasta tai pitkäaikaisesta sairaudesta, lapsen asemaa palvelujärjestelmässä sekä ammattilaisten keinoja tunnistaa ja tukea nuoria hoivaajia. Kansanterveystieteen väitöskirjatutkija ja Lastensuojelun Keskusliiton (LSKL) erityisasiantuntija Kirsi Hokkila on erikoistunut urallaan nuoriin hoivaajiin. Hän kehittää ja vahvistaa LSKL:n Perheet Keskiöön -toiminnassa lapsi- ja perhejärjestöjen osaamisen asemaa perhekeskuksissa nuorten hoivaajien tukemiseksi.

Lokakuu

Pe 4.10. klo 9–10 Lastensuojelujärjestöjen etäaamukahvit: Taloudelliset haasteet ja taloustaidot

Aiheesta kertomassa MLL:n Varsinais-Suomen piiri ry:n Luottoa arkeen, Diakonissalaitoksen Taloustaitohanke sekä Lounais-Suomen Martat.

Ti 15.10. klo 13–13.40 Tiedosta toimeen -webinaari: "Kuulunko minä tänne?" –maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten kokemukset kuulumisesta, syrjinnästä ja yksinäisyydestä

Webinaarissa käsitellään maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten kokemuksia kuulumisesta, syrjinnästä ja yksinäisyydestä. Rekar Abdulhamed tarkastelee väitöskirjassaan maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten mielenterveyttä suojaavia ja kuormittavia tekijöitä. Hän työskentelee väitöskirjatutkijana Helsingin yliopistossa ja on vieraileva tutkija Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.

Marraskuu

Pe 1.11. klo 9–10 Lastensuojelujärjestöjen etäaamukahvit: Kokemustoimijoiden tuki (yhteistyössä Varhan kanssa)

Aiheesta Yhteistyössä Varhan kanssa järjestettävillä aamukahveilla kuulet, miten ja millaisissa tilanteissa voit hyödyntää kokemustoimijoiden tukea asiakastyössä. Mukana Varha, VSLJ sekä Perhekuntoutuskeskus Lausteen ja Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFamin kokemustoimijat.

Ti 5.11. klo 13–13.40 Tiedosta toimeen -webinaari: Nuorten arjen köyhyyskokemukset nykyajan Suomessa

Webinaarissa käsitellään nuorten arjen köyhyyskokemuksia nykyajan Suomessa. Webinaarissa käsiteltävät aiheet pohjautuvat Nuorten arkipäivän kokemuksia köyhyydestä -kirjoitusaineistoihin ja niistä tehtyihin tutkimusjulkaisuihin. THL:n johtava tutkija Anna-Maria Isola ja Turun yliopiston sosiaalityön väitöskirjatutkija Toni Rajala ovat tutkineet yhdessä nuorten köyhyyskokemuksia.

Ti 19.11. klo 13–15 Lapsen oikeuksien viikon webinaari

Webinaarissa käsitellään haitallisia lapsuudenkokemuksia (ACE) sekä sitä, miten ne ovat vaikuttaneet oppimiseen, mitä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tulisi ymmärtää lapsia ja nuoria kohdatessaan, ja miten voisimme yhteistyössä turvata jokaisen lapsen oikeuden oppimiseen. Lue lisää ja ilmoittaudu.

Pe 13.12. klo 9–10 Lastensuojelujärjestöjen etäaamukahvit: Tuki pojille ja nuorille miehille

Tuesta erityisesti pojille ja nuorille miehille, sukupuolen moninaisuus huomioiden, ovat kertomassa Turun Poikien Talo, Miessakit ry:n Ulkokehän miehet -hanke sekä Turun NMKY – YMCA Turun Katusovittelu. Ilmoittaudu tästä 11.12. mennessä.

Lisätietoja

Ammattilaisten etäaamukahvit
Koordinaattori Salli Siltanen
salli.siltanen@vslj.fi / 044 5355 138

Tiedosta toimeen -webinaarisarja  ja Lapsen oikeuksien viikon webinaari
Viestintäassistentti Ainoliina Leskelä
ainoliina.leskela@vslj.fi / 044 5355 150