Care Day – sijaishuollon juhlapäivä 19.2.2021

Care Day:n eli sijaishuollon juhlapäivän tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä. Tapahtuma järjestettiin Suomessa ensimmäistä kertaa 21.2.2020. Sijaishuollon juhlapäivää vietetään jatkossa aina helmikuun kolmantena perjantaina eli tänä vuonna 19.2.2021.

Sijaishuollon juhlapäivän visiona on, että jokainen lapsi sijaishuollossa kokee olevansa arvostettu ja rakastettu ja näkee maailman täynnä mahdollisuuksia. Tavoitteena on tehdä sijaishuollossa asuvia ja asuneita sekä heistä välittäviä ihmisiä näkyväksi, nostaa esiin sijaishuollon hyviä asioita ja lisätä ymmärrystä. Juhlapäivä yhdistää sijaishuoltoon liittyviä henkilöitä keskustelemaan ja jakamaan tietoa sijaishuollosta.

Tänä vuonna Care Day:ta juhlitaan koko viikko

Tänä vuonna juhlinta ulottuu koko sijaishuollon juhlapäivän viikolle. Viikon aikana järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ja lisäksi päivää voi juhlistaa kukin omalla tavallaan esimerkiksi lastenkodissa tai sijaisperheessä. Teemaa tuodaan myös esiin sosiaalisessa mediassa.

Tässä listaus tapahtumista, joihin voit osallistua:

Juhlapäivään voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa seuraten ja keskustellen aihetunnisteilla #CareDay21 ja #sijaishuollonjuhlapäivä ja Facebookin Care Day-tapahtumassa.

Suomen Care Day -verkostoa koordinoi lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuu ry, ja lisää tietoa löytyy heidän verkkosivuiltaan. Pesäpuun sivuilta löydät myös ideapankin, johon on kerätty erilaisia tapoja juhlistaa sijaishuollon juhlapäivää yksin tai yhdessä!

VSLJ julkaisee blogissaan tarinoita sijaishuollosta

Julkaisemme sijaishuollon juhlapäivän viikolla blogissamme sijaishuollossa asuneiden ja heidän läheistensä kokemuksia.

Det var en måndag eftermiddag

Läheisteni ajatuksia sijaishuollon juhlapäivästä

Lue myös viime vuonna julkaistut blogikirjoitukset aiheesta:

Lastenkotilapsen tarina sijaishuollon juhlapäivän kunniaksi

Olen onnellinen sijaislapsi ja juhlin sijaishuollon juhlapäivää ilolla

Positiivinen mielikuva sijaishuollosta auttaa pyytämään apua