Perhetalo Heideken

Perhetalo Heideken on turkulaisuuden tyyssija ja paljasjalkaisten turkulaisten synnyinpaikka aina vuoteen 1995 asti.

Perhetalo Heideken – historia

Carl von Heideken perusti 1800-luvun lopussa synnytyssairaalan, jota voidaan perustellusti kutsua turkulaisuuden tyyssijaksi. Synnytykset jatkuivat Heidekenillä aina vuoteen 1995 asti, jonka jälkeen rakennus peruskorjattiin täydellisesti yhteistyössä Maakuntamuseon kanssa.

Heidekenin rakennus huokuu sadan vuoden takaista ammattitaitoa ja kauniin harmonista arkkitehtuuria, jota rakennuksen suunnitellut Gustaf Nyström edusti. Hän on suunnitellut Turussa myös kauppahallin, Taidemuseon ja entisen Suomen pankin konttorin.

Heideken lastensuojelujärjestöjen osaamis- ja kehittämiskeskuksena

Lastensuojelujärjestöjen pitkäaikainen unelma yhteisestä talosta toteutui vuonna 2008, jolloin Heidekenin rakennus ostettiin RAY:n tuella Turun kaupungilta. Talon omistavat Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry. Talon pitkä historia perheiden kasvun keskuksena oli oiva pohja nykyaikaiselle lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi työskentelevien järjestöjen toiminnalle. Perhetalo Heidekenin historia turkulaisena synnytyssairaalana syventää koko perhetalon osaamiskeskuksen ideologiaa. Osaamiskeskus tarjoaa luonnollisia kohtaamispaikkoja niin talossa toimiville kuin talossa vieraileville lastensuojelujärjestöille.

Lastensuojelujärjestöjen yhteisessä osaamis- ja kehittämiskeskuksessa on monipuolista toimintaa ja palvelutarjontaa varsinaissuomalaisille lapsille, nuorille ja lapsiperheille perhekerhoista vertaisryhmiin ja terapiapalveluihin. Järjestöt tekevät työtä ehkäisevästä lastensuojelusta aina vaativaan ja korjaavaan lastensuojeluun. Perhetalo toimii 42:n lastensuojelujärjestön yhdessä tekemisen paikkana. Omistajien lisäksi talossa on vuokralla kahdeksan jäsenjärjestöä ja kaksi yksityistä terapeuttia. Lisäksi Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry vuokraa kokous- ja koulutustiloja jäsenjärjestöille ja muille toimijoille.

Vuokraamalla kokous- ja koulutustiloja tuet Perhetalo Heidekenin ylläpitoa ja jatkuvuutta turkulaisille merkityksellisenä talona.

Lue lisää kokous- ja koulutustilojen vuokrauksesta