Perhelinjan toiminta syksyllä 2021

Pieni lapsi mielenterveysongelmia sairastavan läheisenä – verkkoluento 23.9.

Verkkoluennolla käsitellään pienen lapsen tilannetta, kun perheessä yksi sairastuu. Miten lapsi kokee tilanteen ja millaisia tunteita hän käy läpi? Miten lasta voisi tilanteessa tukea? Luennosta vastaa Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset FinFami ry.

Eron ABC- ilta Turussa 20.10.

Luennon aiheena on avio- tai avoero ja sen mukanaan tuomat sovittavat asiat perheessä. Luento tarjoaa tietoa esimerkiksi lapsen huoltoon, tapaamisiin ja sopimuksiin liittyen. Maksuton tilaisuus on tarkoitettu kaikille eroa pohtiville tai eroamassa oleville vanhemmille. Tilaisuudesta vastaa Yhden Vanhemman perheiden liitto ry.

Föräldraskap – gemensamt ansvar och delad glädje - verkkoluento 3.11.

Hur har föräldraskap utvecklats under de senaste decennierna. Hur kan man hitta glädjen och orken i föräldraskapet i en allt mer hektisk värld? Hur ser jämlikhet ut år 2021? Föreläsningen arrangeras av Folkhälsans förbund. Mer information kommer senare.

Miten selvitä läheisen kanssa, jolla päihteiden käytön ja mielenterveyden haasteita? - verkkoluento 18.11.

Millaista arki on, kun läheisellä on päihteiden käytön ja mielenterveyden haasteita? Mitä minun olisi hyvä tietää? Miten jaksan ja pärjään tilanteessa? mm. näitä kysymyksiä käsitellään luennon aikana. Luennosta vastaa Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset FinFami ry:n omaistyön koordinaattori Sirpa Madsen ja mukana on myös kokemustoimija. Luento on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille kuulijoille.

Murrosiän murheista vanhemmuuden vinkkeihin - verkkoluento 25.11.

Tervetuloa verkkoluennolle kuuntelemaan, mikä vanhempia mietityttää murrosiän kynnyksellä tai sen keskellä ja mitä vanhempana voi tehdä asioiden helpottamiseksi. Luennon keskeisiä aiheita ovat esimerkiksi: Mikä on nuoruudessa sosiaalisten suhteiden ja ryhmäpaineen merkitys? Miten nuoren itsetunto tai motivaatio rakentuvat ja miten niitä voi vanhempana vahvistaa? Luento on suunnattu vanhemmille sekä aiheesta kiinnostuneille nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Luennosta vastaa Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n Linkkitoiminta.